Korekcijska očala

Korekcijska očala naj bi se prvič pojavila v Italiji, in sicer okoli leta 1286. V zvezi s samim izumom očal se sicer omenja več imen in krajev, vendar ostajata njihov prvi izumitelj in kraj izdelave do danes neznana. Iz zgodovinskih virov je mogoče razbrati, da so očala sprva uporabljali predvsem menihi in šolniki. Uporabniki so morali očala navadno držati pred očmi. Šele v 18. stoletju so se pojavili okvirji, kot jih poznamo danes. Od tedaj naprej lahko sledimo velikemu porastu splošne uporabe korekcijskih očal, čemur je sledil velik napredek pri uporabi materialov za njihov proizvodnjo in veliko korak naprej pri samem oblikovanju tovrstnih očal. Korekcijska očala dandanes veljajo za visokotehnološki izdelek in modni dodatek. Najrazličnejše modele priznanih znamk in različnih cenovnih razredov lahko najdemo tako v spletnih trgovinah kot tudi v klasičnih specializiranih poslovalnicah.

Kdaj po korekcijska očala?

Če posumimo, da se je naš vid poslabšal, se je treba naročiti na pregled pri okulistu. Ta nam po natančnem pregledu postavi diagnozo in nam po potrebi predpiše ustrezna korekcijska očala, ki nam jih optik glede na želje pomaga izbrati ter nam jih po specifikacijah tudi izdela.

Korekcijska očala novih generacij

Ker korekcijska očala močno vplivajo na uporabnikov videz in način življenja, česar se njihovi proizvajalci in oblikovalci vedno bolj zavedajo, so korekcijska očala novih generacij lahka, vendar kljub temu trdna in praktična, predvsem pa so na voljo v najrazličnejših modnih barvah, pri čemer je postala ključna zlasti oblika njihovega okvirja.

Z ustrezno izbiro barve in oblike samega okvirja korekcijskih očal, ki pristaja vaši obliki obraza, in nenazadnje tudi z izbiro vstavljenih leč, lahko korekcijska očala prikrijejo manjše nepravilnosti na obrazu in s tem vaš videz izboljšajo in vas polepšajo.

Korekcijska očala s ponosom nosijo ikone iz sveta glasbe, mode in filma, čemu jih ne bi s ponosom pokazali in nosili tudi vi.

V isti kategoriji: