tepihi za avto

Vloga tepihov za avtomobile

Tepihi za avto so nepogrešljiv dodatek v vsakem vozilu. Verjetno pa bi njihovo vlogo spoznali šele tedaj, ko jih v avtu ne bi bilo. Vožnja bi v hipu postala precej manj prijetna, posledično nevarnejša. Na trgu so na voljo najrazličnejše vrste avtomobilskih preprog, predvsem od vaših želja pa je odvisno, za kateri tip avto tepiha se boste odločili.

Uporaba tepihov za avto je v stalnem porastu in če malokdo med vami si torej predstavlja vožnjo brez njih. So pomemben element v notranjosti vozila. Na eni strani omogočajo učinkovito zaščito pa tudi lažje čiščenje notranjosti. Ne nazadnje primerno izbrani tepihi za avto prispevajo k večji varnosti. V vozilu imajo preproge tudi vlogo pri zadrževanju toplote, ki bi sicer skozi dele iz kovin uhajala predvsem v bolj hladnem delu leta.

Tepihi za avto, ki jih je povsem preprosto očistiti
Tepihi za avto, ki imajo ravne linije, so oblikovani tako, da je umazanijo povsem preprosto očistiti z njih. Lahko jih samo posesate.

Iz česa so v osnovi sestavljeni avto tepihi?

V osnovi so avto tepihi sestavljeni iz tekstilu podobnih materialov ali pa iz gume. Tekstilne preproge so torej narejene iz tekstila, navadno gre za polipropilen. Takšna vrsta tepihov je zelo trpežna in ne otip prijetno mehka. Za vzdrževanje praviloma zadostuje že samo uporaba sesalnika. Če slednji ne zadostuje, je potrebno madeže odstraniti s pomočjo ustrezne avto kozmetike. Po odstranitvi madežev na tepihu je treba avtomobil ponovno posesati.

Tekstilne preproge za avto so narejene po obliki vozila in opremljene z varnostnimi čepi, ki ji preprečujejo drsenje pod pedalke vozila. Gosto tkanje tekstilne preproge omogoča enostavno čiščenje in sesanje brez, da bi se umazanija zažrla v material preproge.

Na voljo pa so tudi gumijasti avtomobilski tepihi, ki so običajno bolj odporni in izdelani po meri. Na trgu jih lahko kupite glede na znamko ter tip vozila. Posledično se torej lahko povsem prilagodijo izbranemu avtu. Gumijaste avto preproge so prepoznane po svoji posebni oblikovanosti, ki med drugim povečuje tudi zadrževalne lastnosti za umazanijo in vodo.

V isti kategoriji: