Padalska vrv Paracord

Oglejmo si kaj nam prinese uporaba padalske vrvi.

Padalska vrvica Paracord je zelo popularna, predvsem v tujini.

Iz nje se izdelujejo različni predmeti, od zapestnic, do opreme za ljubljenčke. Kot take je zelo primerna za izdelavo različnih stvari saj je:

  1. poceni
  2. vzdržljiva
  3. drži lahko kar veliko teže (nad 250kg)
  4. odporna na vodo

Zaradi tovrstnih lastnosti je postala velik hit in se širi tudi po Sloveniji. Padalska vrv je promovirana tudi kot sredstvo za preživetje v naravi. O uporabnosti vrvi v naravi verjetno ni potrebno zgubljati besed. Na kratko, je vrv uporabna za izdelavo zatočišča, lov, ribarjenje, popravilo opreme in obleke ter improvizacijo mnogih predmetov.

Kako izgleda?

Paracord je vrv iz najlona ali poliestra. Sestavljen je iz zunanjega ovoja ter notranjih nitk. Najpogostejši tip vrvi je tip 3, ki drži 550 funtov ali 250kg. Zaradi te lastnosti je vrv tako popularna, saj omogoča različno uporabo.

Najdete jo v različnih barvah in tudi drugih tipih, ki so različnih debelin in nosilnosti.

padalska vrv

Kako jo uporabimo?

Na splošno je vrv (http://www.paracordguild.com/category/paracord-projects//) zadosti močna, da jo lahko uporabimo tako kot je. Vendar se za izdelavo predmetov vrv dostikrat preplete in s tem pridobi lepše in bolj atraktivne vzorce, poveča pa se tudi nosilnost, saj je več prepletenih vrvic tudi dosti močnejših kar se tiče teže.

Ponavadi za uporabo potrebujemo škarje da vrv prerežemo in tudi vžigalnik, da konce stopimo, saj se drugače začnejo kmalu cefrati.

Cene?

Cena padalske vrvi se v Sloveniji znižuje. Sicer je še vedno višja kot v Ameriki, vendar pa cena vztrajno pada. Zato se vam splača pridružiti temu čudovitem hobiju, ki vam lahko prinese dosti veselja, lahko pa tudi zaslužka. Izdelovanje pletenih izdelkov je vse bolj iskano in popularno.

Zelo pomembno je tudi, da po spletu poiščete različne primere uporabe paracorda, saj vam bo s tem lažje videti kako zelo je dejansko uporabna ta vrv.

V isti kategoriji: