Otroški voziček mora biti kompakten

Ena lastnost, ki jo starši pri nakupu otroškega vozička kmalu zanemarijo je kompaktnost. Voziček dostikrat peljemo z avtom in ko z otrokom potujemo, mora le ta zavzeti čim manj prostora, saj to pomeni, da nam ostane več manevrskega prostora za vso ostalo, kar bomo vzeli s seboj za otroka.

Toda kako vemo, ali je otroški voziček res kompakten?

Prostor


Brez dvoma je najlažji način, da izvemo kako kompakten je voziček peprosto to, da izmerimo proctor ko ga zasede, ko je zložen. Nekateri vozički se dajo poleg zlaganja tudi še dodatno razstaviti in tako zasedejo še manj prostora.

Praktičnost

Voziček je res da lahko zložljiv, vendar to ne pove dosti o sami uporabi vozička. Da je ta res kompakten, mora biti tudi lahko zložljiv, kar pomeni, da to zlaganje ne sme biti težko ali zamudno. Sodobni otroški vozički so narejeni po tem standardu in zlahka opazimo, ali je voziček namenjen oziroma praktičen za potovanje ali ne.

Lahkost

Ta lastnost ni vedno nujna, vendar če živite v višjem nadstropju, potem boste ugotovili, da je voziček lahko kar napor. V takem primeru je priporočljivo preprosto vzeti voziček, ki je lahek. To je rezultat uporabljenih materialov in minimalizacije. Taki vozički so ponavadi manj opremljeni in robustni, vendar nam lahko olajšajo bivanje. Primer tovrstnega vozička je tako imenovan “voziček na marelo”, ki je lahek in se zloži v res kompakten snop. S tem nas res spomni na marelo.

V isti kategoriji: