pohištvo za spalnico

Kateri kosi pohištva sodijo v spalnico?

Če bi morali našteti najpomembnejše prostore v svojem domu, bi med prvimi tremi zagotovo izpostavili spalnico. V njej naj bi preživeli kar tretjino svojega življenja. Ravno zato je še toliko pomembneje, kako je spalni prostor opremljen, prezračevan, osvetljen in še bi lahko naštevali.

Pohištvo za spalnico je treba prav tako primerno umestiti v sam prostor. Zagotovo ni vseeno, kam postavimo posteljo, kam garderobno omaro, komodo in podobno. Pri izbiri spalnice vam lahko v veliki meri pomagajo strokovnjaki. To so lahko kar strokovno podkovani in izkušeni prodajalci v specializiranih prodajalnah s pohištvom.

Osrednji kos pohištva v spalnici

Postelja v spalnici predstavlja osrednji kos pohištva, in to ne glede na to, za kako velik prostor gre. Pomembno je izbrati takšno posteljo, ki je udobna in narejena v vašem slogu. Izdelana je lahko iz različnih materialov. Med drugim so na primer izjemno priljubljene postelje s podnožjem.

pohištvo za spalnico vaših sanj
Ti štirje kosi pohištva za spalnico so bistveni za ustvarjanje elegantne spalnice – postelja, nočne omarice, omara za shranjevanje in poljuben kos pohištva za sedenje.

Spalnica poleg postelje vključuje še druge kose pohištva. Skorajda obvezna je vsaj ena manjša ali večja garderobna omara. Ob postelji je pametno imeti nočno omarico, na katero lahko odlagate najrazličnejše predmete, na primer knjige, očala.

Dodatki za spalnice so lahko najrazličnejši. Pogosto spregledane so na primer preproge, ki v prostoru lahko ustvarijo še več toplice in domačnosti.

Ureditev otroške spalnice

Pohištvo za spalnico, ki je namenjeno otrokom, pa je nekoliko drugačno. Pri urejanju spalnice za otroke je treba obvezno upoštevati dejstvo, da boste morali že čez nekaj let prostor prenoviti.

Zagotovite sladke sanje svojemu otroku! Poiščite najboljšo vrsto vzmetnice, prilagojeno njihovim potrebam in udobju spanja. To je ključ do njihovih mirnih noči.

Pomembno je, da v otroški spalnici omogočite tudi dovolj prostora za shranjevanje igrač in veliko proste površine, da se bodo otroci lahko prosto igrali. V tem primeru je na primer odlična izbira postelja z vdelano mizo in klopjo.

V isti kategoriji: