VPS server

VPS server za stabilno delovanje spletne strani

Vsako podjetje potrebuje zanesljivo gostovanje svoje spletne strani. Če se potrebe spletne strani v prihodnosti povečajo, pa lahko to predstavlja dodatno delo s premostitvijo, najemom novih strežnikov in podobno. Napredni VPS server pa omogoča prej nikoli videno prilagodljivost in razširljivost. Obenem se tudi izognemo sindromu »glasnih sosedov«, ki lahko upočasni delovanje ene ali več spletnih strani, ko je strežnik zelo obremenjen. Predstavlja pa tudi veliko drugih tehnoloških prednosti, ki omogočajo bolj zanesljivo delovanje spletne domene in varovanje podatkov.

VPS server deluje stabilno

Vsak strežnik ima določene strojne zmogljivosti. Tako poznamo pasovno širino, hitrost in število procesorjev, velikost trdih diskov ali SSD-jev ter druge računalniške specifikacije. Vsaka domena oziroma spletna stran pa potrebuje omenjeno moč za svoje delovanje. Prednost VPS serverja je ta, da ima vsaka spletna stran zakupljeno določeno moč strojne opreme, ki si jo ne deli z drugimi stranmi. To pomeni, da lahko vedno deluje brez zamud, neglede na obremenjenost samega strežnika.

VPS server je strežnik za virtualizacijo številnih virtualnih strežnikov
Virtual Private Server ali VPS server je strežnik, ki uporablja programsko opremo za virtualizacijo za ustvarjanje številnih virtualnih strežnikov. Tako boste vedno imeli enako količino virov, ne glede na to, kaj drugi uporabniki počnejo na istem fizičnem strežniku. To izboljša učinkovitost in varnost.

Zaradi načina delovanja VPS server-ja, smo lahko sigurni v brezhibno delovanje. Ker ima vsak lastnik spletne strani zakupljene določene zmogljivosti, ne bo spletna stran nikoli delovala počasi. Če pa se naše potrebe povečajo, pa je mogoče nadgraditi moč procesorjev, hitrost dostopa do spleta in podobno.

VPS server in digitalna varnost

Varnost podatkov na spletu je zelo pomembna iz številnih razlogov. To še posebej velja za spletne strani, kjer se opravljajo nakupi artiklov in storitev. Tudi, če samo nudimo ustvarjanje digitalnih računov, je pomembno, da vedno uporabljamo več slojev zaščite. Napredno šifriranje VPS serverja preprečuje, da bi nepridipravi pridobili dostop do naše spletne strani. Tudi, če hekerjem uspe vdreti v strežnik, je vsaka spletna stran varovana z močno enkripcijo, ki jim preprečuje, da bi se polastili občutljivih podatkov.

Pomembno je izpostaviti, da čeprav VPS server lahko gosti tudi več sto ali tisoč domen, je vsak lastnik domene ločen od drugega. Tako ne prehaja do nepooblaščenih dostopov ali vpogleda v podatke druge spletne strani.

Prilagodljivost delovanja spletne strani

Velika prednost vsakega strežnika je, če ga lahko prilagajamo svojim željam. Ker je VPS strežnik popolnoma virtualen, nam omogoča izbor operacijskega sistema. Uporabiti pa je mogoče tudi različno oziroma edinstveno spletno kodo. 

Vsak VPS server pa je mogoče tudi nadgraditi, kot tudi spremeniti parametre v realnem času. S tem pa ne vplivamo na delovanje drugih domen. Priporočljivo je, da vedno tudi uporabljamo SSL certifikat, ki preprečuje prisluškovanje hekerjem. Na VPS strežnik ga je mogoče namestiti pred in po izdelavi spletne strani. Deluje pa tako, da zašifrira celotno komunikacijo med obiskovalci in samo spletno stranjo, kar preprečuje krajo podatkov.

V tem videu bomo razložili, kaj je VPS server, kako deluje in zakaj ga morda potrebujete.

Izbira gostovanja je ključnega pomena za vsakega trenutnega ali bodočega lastnika spletne strani. Za najboljšo izbiro se je priporočljivo posvetovati z izbranim ponudnikom gostovanja spletnih strani, saj nam bo znal najbolje svetovati.

V isti kategoriji: