Soba za pobeg obnorela svet

Soba za pobeg v Ljubljani, drugače imenovana tudi Escape room je obnorela popolnoma ves svet in privabila na plan tudi obiskovalce iz Mehike, Brazilije in še nešteto drugih držav. Soba za pobeg je namenjen za tiste, ki želijo doživeti popolno pustolovščino in v sebi ponovno prebuditi otroka, ki raziskuje. Sobe so narejene po skrivnosti DaVincija in logiki Sherlocka, ter ostale njune skrivnosti, ki so ju pripeljale do uspeha. Pra vi pa boste morali razmišljati popolnoma tako, kot ta dva, da boste lahko hitreje prišli do izhoda.

Kaj vse zahteva soba za pobeg?

V sobi za pobeg (tudi escape the room) potrebujete predvsem iznajdljivost, saj če ena stvar ne gre je takoj potrebno poskusiti drugo. Ta soba je strašansko velik izziv saj je potrebno v dveh sobah najti samo en cilj oz. en izhod. Če skupina, ki je v sobi dobro in ekipno sodeluje, se posvetuje in posluša drug drugega bo to zelo dobra pot do cilja. Pomembno pa je vedeti, da je čas omejen na 70 min in v tem času je potrebno pobegniti iz sobe. Če boste v skupini dobro sodelovali in razmišljali, kot DaVinci in Sherlock potem vsekakor ne boste imeli težav. Najbolj uspešna skupina je prišla ven 20min pred iztekom časa.
https://www.youtube.com/watch?v=O6_eHR0YAgo

Soba za pobeg je lahko različna, saj sta dve sobi

Sobe za pobeg sta dve in prav za prav je iz obeh sob le en isti izhod, ki ga morate poiskati. Ena soba se imenuje DaVincijeva soba, druga pa je Sherlockova soba. Obe sta narejeni na način kako sta živela DaVinci in Sherlock in kakšna sta bila. DaVinci je imel veliko skrivnosti, ki so bile spravljene na varnem. Preko njegovih del so ustvarjalci dobili navdih za izdelavo sobe na njegov način in ga tudi poimenovali po njem, saj boste za pobeg morali razmišljati kot največji genij vseh časov in stopiti v njegov delček sveta in razmišljanja. Sherlock pa je znan po spodbudnem prilagajanju v vsakem okolju in z logičnim razmišljanjem, saj ga to vedno pripelje do rešitev in cilja in boste potrebovali tudi vi.

V isti kategoriji: