Darila za valentinovo

Ob prazniku ljubezni se večinoma poklanjajo preverjena, klasična darila, torej vrtnice, čokolade, dišave, pa tudi modni nakit. Vsekakor pa ni nujno, da so darila za valentinovo velika in razkošna, saj gre za praznik, ob katerem naj bi s pozornostjo povedali, da gojimo do obdarovanca posebna čustva – in velika čustva naj bi zadostovala sama po sebi, nobene potrebe ni, da bi jih pospremili z velikimi in dragocenimi materialnimi stvarmi.


Darila za valentinovo naj bi povedala »ljubim te«, »rad te imam«, »cenim te«, » s tabo je moje življenje lepo in popolno«. So torej idealna priložnost, da svoja čustva ubesedimo. Včasih je tako povsem dovolj, če ob tej priložnosti napišemo drobno pisemce, spesnimo nekaj verzov, ali pa morda naredimo spisek stotih stvari, ki so nam pri partnerju oziroma partnerici všeč.

Kaj pa pozornosti s pentljico? Vedno so dobrodošla tista darila, ki zagotavljajo skupno preživljanje prostega časa in nekaj razvajanja. Prav tako lahko darila za valentinovo ljubljenemu ali ljubljeni tudi pokažejo, kako jo poznamo in razumemo. Nič ne bo narobe, če strastni ljubiteljici kave namesto cvetja in čokolade podarimo specialno kavno mešanico in jo opremimo s simpatičnim napisom v stilu: Ker vem, kako težko se zjutraj predramiš in zlezeš iz najine tople skupne postelje.« Ljubitelju piva pa lahko podarite nekaj steklenic svetlega ali temnega piva in zraven šaljivo zapišete: »Vem, da včasih po tem, ko moraš več ur prenašati moje muhe, potrebuješ tudi nekaj sprostitve …«
Ja, darila za valentinovo so nekaj posebnega, če so hkrati tudi šaljiva.
Poleg tega, da podarite nekaj zanimivega in uporabnega, pa se lahko odločite tudi za poseben način obdarjanja. Zakaj ne bi bila pot do darila za valentinovo nekoliko bolj zahtevna? Poskusite z lovom na zaklad, kjer boste svojemu ljubemu ali ljubi pustili namige na različnih krajih, vsi pa bodo vodili do posebnega mesta, na katerega vaju vežejo lepi spomini – in tam ga lahko pričakate s poljubom in darilcem v vrečki.
Vsekakor za valentinovo največ šteje ena sama stvar: ljubezen. To pomeni, da mora biti darilo izbrano in poklonjeno iz srca, z veliko mero iskrenosti, zaupanja in dobre volje. Če vas iskanje pravega darila običajno jezi, ker nikoli ne najdete tistega, kar ste si zamislili, potem ste zgrešili bistvo.

V isti kategoriji: