test depresije

Kaj vodi do nastanka depresivnega stanja pri ljudeh?

Življenje v modernem svetu nas izpostavi različnim izzivom, ki so lahko zelo težki za predelati. Obenem pa nas čas vedno preganja ter moramo skrbeti za ljudi, ki so odvisni od nas. Nobeno življenje pa ni brez vzponov in padcev, saj se vsakemu izmed nas lahko zgodi, da nas zapusti družinski član, prijatelj ali drug človek s katerim imamo zelo dober ter ljubeč odnos. Različne življenjske situacije povzročijo, da občutimo žalost, zaradi hitre spremembe, izgube ali pa splošnega nezadovoljstva z življenjem.

Vse to lahko vodi do tega, da postanejo znaki depresije očitni v našem ali življenju druge osebe. Zato je pomembno, da jih znamo prepoznati in poiskati pomoč.

spletni test depresije
Preko spleta nam je dostopen test depresije lahko razkrije naše splošno čustveno stanje in je dober pokazatelj, da morda potrebujemo pomoč.

Kaj je depresija?

Človeški um so psihologi, psihoterapevt in znanstveniki različnih disciplin šele v zadnjih nekaj desetletjih pričeli bolj razumeti. Izkazalo se je, da ima vsak posameznik več obrambnih mehanizmov pred travmatičnimi situacijami, ki delujejo aktivno ali pasivno. Kljub temu pa človek potrebuje pomoč, če je izpostavljen preveliki žalosti, ki jo povzročijo razne travme. Popolnoma normalno je, da žalujemo nekaj dni ali tednov ter medtem izkazujemo znake depresije, ki so lahko različne intenzivnosti.

Psihoterapija nam lahko pomaga, da se soočimo s spremembo ali izgubo, ki povzroča daljša obdobja žalosti

Tako se soočimo s spremembno in naredimo potrebne življenjske spremembe, ki nam bodo omogočilo nadaljne življenje. Enostavno povedano je depresija daljše obdobja žalosti, kateremu posameznik ne more ubežati. Žalost, strah, nizka samopodoba in druge negativne misli ter čustva so prisotni skoraj nepretrgoma. To pa močno poslabša kakovost življenja človeka, saj mu oteži, da se spoprijema z izzivi, premaguje ovire ter ohranja dobre vezi v družini ter s partnerjem.

V isti kategoriji: