reševanje podatkov iz trdega diska

Potek reševanja podatkov iz trdega diska

Dejstvo je, da se trdi diski kvarijo. Prav tako spominske kartice, USB ključki in telefoni. In ko se to pripeti, s seboj vzamejo tudi naše najdragocenejše spomine ali pa delo. Za marsikoga je to lahko izjemno slaba izkušnja, zato je še toliko pomembneje, kako se lotiti postopka za reševanje podatkov iz trdega diska in drugih komponent.

V resnici lahko omenjene podatke rešite skorajda v vseh primerih, zato si mirno lahko oddahnete. Seveda pa morate za pomoč prositi strokovnjake, ki se na takšno vrsto dela najbolje spoznajo. Verjetno vas za reševanje podatkov iz trdega diska zanima tudi cena.

Od česa je odvisna cena reševanja podatkov iz trdega diska in drugih naprav?

Praviloma cena za reševanje podatkov iz najrazličnejših komponent računalnika ni odvisna od tipov podatkov. Cena je zlasti odvisna od tipa okvare. Če strokovnjaki ne zmorejo rešiti težave, vam storitve pogosto sploh ne računajo. Vsi podatki so vidni v njihovem računalniškem servisu, in to že pred plačilom.

Reševanje podatkov iz trdega diska
Reševanje podatkov iz trdega diska in drugih komponent lahko strokovnjaki opravijo v skoraj vseh primerih.

Pokvarjeni disk, USB ključek, telefon ali kaj drugega strokovnjakom za reševanje lahko dostavite na različne načine. Najbolje pa je, da napravo kar osebno dostavite oziroma prinesete na njihov naslov oziroma jo lahko pošljete tudi po kurirski pošti.

Na kakšen način poteka reševanje podatkov?

Preden nam strokovnjaki za reševanje podatkov iz trdega diska kar koli povedo, morajo seveda fizično prejeti vaš nosilec podatkov. Prva stvar, ki jo ob prejemu navadno naredijo, je diagnostika okvare. Ta je lahko povsem brezplačna.

Kako naredimo varnostno kopijo na drug disk za lažje restavriranje podatkov?

Sicer pa se okvare na nosilcih podatkov v grobem delijo na tri večje skupine. Programska napaka na zapisu medija je najlažja oblika okvare nosilnega medija.

V isti kategoriji: