stroji za dosejevanje trave

S stroji za dosejevanje trave enostavno obnovite vašo zelenico

Čeprav je marsikdo mnenja, da je nega trave enostavna, pa temu ni vedno tako. Še posebej spomladi se mnogi sprašujejo, kako po dolgi zimi čim bolj enostavno in kakovostno obnoviti zelenico na našem vrtu. S stroji za dosejevanje trave je to mogoče!

Pomlad je pravi čas za ureditev vrta in zunanje okolice, prav tako pa se v tem obdobju leta nekoliko bolj posvetimo tudi obnovi in sejanju trave. Kadar gre za manjše vrtove, si pomagamo s klasičnim vrtnim orodjem, v primeru večjih površin, pa so najboljša izbira stroji za dosejevanje trave.

Kaj so stroji za dosejevanje trave in kako delujejo?

Delo na vrtu je lahko zelo zamudno in naporno, če nimamo primernega orodja. Podobno pa velja tudi v primeru, ko je potrebno poskrbeti za lep videz trave, še posebej kadar gre za velike površine, kot so na primer nogometna igrišča, parki ali golf igrišča. V tem primeru bi bilo delo z običajnim vrtnim orodjem preveč zamudno.

Video z navodili ponuja hitra in enostavna navodila za uporabo strojev za dosejevanje trave.

V takšnih situacijah še kako prav pridejo stroji za dosejevanje trave. Zanje je značilno, da s pomočjo ježastega valja v zemljo vdelajo na tisoče jamic v katere pade seme, nato pa se jamice s pomočjo krtače prekrijejo z zemljo. V eni jamici je več semen, zato je dosejevanje izjemno učinkovito in seveda bistveno hitreje opravljeno kot pa z običajnim vrtnim orodjem.

Nekaj preprostih nasvetov za lep videz trave

Vzdrževanje trave sodi med zahtevnejša vrtnarska opravila, zato vam v nadaljevanju predstavljamo nekaj nasvetov, ki vam bodo pomagali pri obnovi in vzdrževanju trave:

stroji za dosejevanje trave na velikih območjih za enakomerno pokritost
Za enakomerno rast nove trave so potrebni stroji za dosejevanje trave, ki jih uporabite na velikih območjih za enakomerno pokritost. Na manjših površinah lahko uporabite ročni trosilnik.
  • Jeseni s trave odstranite vse listje, les, kamenje in podobno. Nikakor ne pozabite na redno košnjo.
  • Po dolgi zimi in ko se sneg stali, preučite stanje trave. V primeru, da trave na nekaterih mestih sploh ni več, potem se boste morali lotiti dosejevanje trave.
  • Za dosejevanje trave mora imeti zemlja vsaj 10°C. Seme je potrebno vdelati v zemljo in ga prekriti s humusom ali zemljo za travo. Kadar gre za velike površine, brez strojev za dosejevanje trave enostavno ne gre!
  • Na novo zraslo travo postopoma začnete vzdrževati skupaj s staro travo, kar pomeni, da morate poskrbeti za njeno redno košnjo, gnojenje in zalivanje.

V isti kategoriji: