Avtokozmetika

Kaj omogoča vrhunska avtokozmetika?

Avtokozmetika obsega številne izdelke, ki poskrbijo, da je vaše vozilo vedno lahko povsem čisto in urejeno – tako v notranjosti kot zunanjosti. Omogoča vam, da lahko na primer z notranjim čiščenjem obnovite celotno notranjost avtomobila. Notranje čiščenje vozila pa lahko denimo obsega izpihovanje vseh površin s pomočjo kompresorskega pihalnika, sesanje vseh stropnih površin in sedežev, čiščenje stopalk, prtljažnega prostora, armature.

Med drugim avtomobilska kozmetika vključuje posebne izdelke, ki so posebej namenjeni za čiščenje usnja v vozilu. Usnjena površina se skrtači s pomočjo čistil za nego usnja, nato se celotna površina obriše in premaže s kremo za usnje. Usnje v avtu se lahko premaže tudi s keramičnim premazom, ki je namenjen za dolgotrajno zaščito usnja.

Kemično globinsko čiščenje avtomobila

Najrazličnejša avtokozmetika pa omogoča tudi to, da svoje vozilo lahko globinsko očistite, kar je nadgradnja notranjega čiščenja. Dobrodošlo je za odstranjevanje različnih vrst trdovratnih madežev in politih tekočih. S postopkom, ki vam ga omogoča avtokozmetika oziroma kemično čiščenje, lahko odstranite tudi nezaželene vonje v avtu. Na takšen način pa seveda dosežete tudi večjo svežino v notranjosti. Čisto na koncu z namenskim sušilcem vso površino še osušite.

Po kemičnem globinskem čiščenju svojega avto si lahko privoščite še ioniziranje samega prostora in s tem v avto vnesete še dodatno svežino.

Sicer pa omenjeno čiščenje obsega vse, kar je všteto v notranje čiščenje in kemično globinsko čiščenje avta in seveda še usnjenih površin.

Zunanje čiščenje avta

Vrhunska izbrana avtokozmetika vam ne omogoča samo izvrstnega čiščenja notranjosti avta, temveč poskrbi tudi za zunanje čiščenje. Na vozilu z njeno pomočjo lahko odstranite čisto vso nezaželeno umazanijo, kot so zračna rja, smola, katran, drobni barvni delci.

vrhunska avtokozmetika za čiščenje avta
Vrhunska avtokozmetika omogoča tudi zunanje čiščenje vse nezaželene umazanije.

Zlasti odstranjevanje drevesne smole z avta je priporočljivo kar se da hitro. Smola na vozila najpogosteje pada v poletnem času. Če smole ne odstranite pravočasno, začne ta sčasoma razjedati lak na avtu, njena odstranitev pa je dolgotrajna in ne nazadnje precej draga.

Izdelki za poliranje vozila

Avtokozmetika vključuje tudi izdelke, ki so namenjeni poliranju vozila. Na poliranje pa morate svoje vozilo pripraviti v več stopnjah. Najprej je na vrsti zelo natančno pranje vozila, nato sledi odstranjevanje insektov z njega, čiščenje površine s pomočjo poliranega plastelina, ponovno pranje celotnega vozila pa tudi platišč.

Kako spolirati avto doma? Čiščenje, poliranje in detajliranje avtomobila z vrhunsko avtokozmetiko je ena najbolj zadovoljujočih in nagrajujočih izkušenj.

Sledi sušenje vozila, zaščita vseh gumastih ter plastičnih površin in ne nazadnje še zaščita laka s pomočjo nano nanosov, voska ali keramičnega premaza.

V isti kategoriji: