šampon za pse

Ohranjanje čiste dlake naših štirinožnih prijateljev

Dlaka je izredno pomemben del naših štirinožnih najboljših prijateljev. Če imajo sijoči, urejeno in lepo dlako, je to tudi dober pokazatelj njihovega celotnega oziroma splošnega zdravja. Nekateri psi potrebujejo več drugi pa manj nege kožuščka. Ne glede na pasmo in velikost našega najboljšega prijatelja nam šampon za pse lahko močno olajša oskrbo dlake. Uporabljati ga je mogoče v vseh vremenskih pogojih in skozi celo leto. To seveda velja, če uporabljamo primerno vrsto omenjenega higieničnega sredstva, saj poznamo več izvedb. Ključno je, da skrbimo za čistost pasje dlake v vseh sezonah, saj bomo tako preprečevali bolezni in parazite.

Šampon za pse je izredno učinkovit

Uporaba primernega higieničnega sredstva za našega psa je zelo pomembno. Pasja dlaka in koža ima drugačno pH vrednost, kot jo imajo druge živali ali človek. Zato ni nikoli priporočeno, da uporabljamo generična mila ali druge predmete za čiščenje pasjega kožuha. To pa zato, ker šampon za pse uporablja posebno formulo, ki ne draži kože ali povzroča drugih neželenih učinkov. 

šampon za pse za čistost dlake
Ključno je, da skrbimo za čistost pasje dlake s šamponom za pse v vseh sezonah, saj bomo tako preprečevali bolezni in parazite.

Pasja koža vsebuje posebne bakterije, ki skrbijo za njeno zdravje in druge značilnosti. Enako velja za kožo vseh drugih živali kot tudi človeka. To je tudi razlog, da je pasji šampon izredno pomemben za čiščenje oziroma vzdrževanje čistega pasjega kožuščka.

Šampon za pse kot učinkovito sredstvo proti bolham

Šampon za pse proti bolham

Poznamo več vrst šamponov za pse izmed katerih ima vsak svojo posebnost oziroma namen. Nekateri so namenjeni samo čiščenju umazanije, drugi pa imajo tudi proti-parazitne lastnosti. V bolj toplih mesecih leta se pogosto na našem psu lahko zaredijo bolhe, klopi, garje in drugi paraziti.

Berite naprej na povezavi https://www.sloastro.com/ohranjanje-ciste-dlake-nasih-stirinoznih-prijateljev/

Pri izbiri hrane za vašega kosmatinca morate biti ravno tako previdni, kot če bi izbirali hrano zase. Izbrana pasja hrana prav tako vpliva na počutje in zdravje živali. Za bolj zdravo in varno hrano se šteje hrana za pse brez glutena in žitaric. Preberite več v članku na povezavi.

V isti kategoriji: