Okraski za božično drevo z ujemajočimi se lučkami

Pomembni božični okraski

Čas božičnih praznikov je odlična priložnost, da z veseljem pričakamo novo leto. Med čakanjem pa lahko naše najbližje družinske člane in prijatelje nagradimo z darili, ki jim izkažejo našo hvaležnost. Velik del božiča pa je okraševanje notranjosti in zunanjosti našega doma. Tradicija postavljanja božičnih okrasov sega daleč v zgodovino Rimskega Cesarstva.

Dandanes pa z okraševanjem ustvarimo posebno praznično vzdušje, ki vabi naše najdražje k pričakovanju naslednjega leta. Ob istem času pa tako povabimo Božička na obisk, da otrokom prinese zaslužena darila.  V vsakem primeru je to enkratna izkušnja s katero se poslovimo od starega leta in zahvalimo za vse pozitivne izkušnje ter nova prijateljstva, ki nam jih je prineslo.

Okrasi za božično drevo so zelo pomembni

Božično drevo je skoraj vedno v ospredju, kar se tiče pomembnosti in razkošnosti okraševanja. Okraski za božično drevo se uporabljajo že od 16.ega stoletja, ko so pogani in kristjani počastili prihod pomladi. Ta tradicija je še dandanes prisotna, vendar s to razliko, da imamo na voljo plastična, kovinska, naravna ter druga drevesa. Samo drevo je pomemben del krščanskega praznika, saj je simbol Jezusovega rojstva.

Okraski za božično drevo
Okraski za božično drevo pričarajo veselo božično vzdušje v vašem dnevnem prostoru

Okraski, ki jih lahko postavimo na božično drevo so resnično zelo raznovrstni. To nam ponuja možnost izbire bolj klasične, kot tudi moderne okrasitve. Seveda pa lahko ustvarimo kombinacijo obeh stilov, če želimo res edinstveno okrašeno drevo.

Zvezda na vrhu drevesa ponazarja upanje

Zvezda je velikokrat največja izmed okraskov za božično drevo. Njena pomembnost in namen izhajata iz Biblijske zgodbe. Ponazarja Betlehemsko zvezdo, ki je vodila tri kralje oziroma pametne može do Jezusa.

Video: DIY – božična zvezda kot okraskek za božično drevo

Obenem pa je močan simbol upanja na svetlo prihodnost človeštva. To je tudi razlog, da je to božični okras, ki je največji. Lahko izbiramo med zvezdami, angeli, rožami, podobo Jezusa, venci in še mnogo drugimi oblikami.

Luči na božičnem drevesu predstavljajo zvezde

Luči so morda najbolj očarljiv in zanimiv božični okras. Kupimo jih lahko v različnih barvah in oblikah samih žarnic. Večino novih luči uporablja LED tehnologijo. Tako se močno podaljša njihova življenjska doba. Obenem pa se žarnice med delovanjem ne segrevajo, kar je zelo pomembno iz vidika varnosti.

Same luči pa tudi izboljšajo izgled drugih okraskov za božično drevo. Priporočljivo je tudi razmisliti o lučeh, ki spreminjajo barvo, vzorce in jakost svetlobe glede na interval, ki jim ga določimo. To naredi božično drevo bolj zanimivo na pogled.

Zvončki in venec dodajo veliko estetske vrednosti

Vsi božični okraski so zelo pomembni. Venec pa je morda prvi okras, ki nas opomni na sam praznik. V večini primerov se ga postavi na vhodna vrata. Po različnih teorijah naj bi venec predstavljal krono iz trnjev, ki jo je Jezus nosil, ko so ga križali. Predstavlja pa tudi ljubezen boga do človeštva. Venec je lahko obogaten z različnimi rožami, sadjem ipd.

Zvončki so božični okras, ki jih lahko najdemo na vencih, božični smreki, na darilih ipd. Zvonec pa lahko tudi postavimo na vhodna vrata. Zvončki predstavljajo zvonce, ki so jih v starih časih uporabljali pastirji. Je izredno zanimiv okras, ki ga lahko najdemo v mnogih različnih oblikah in barvah.

V isti kategoriji: