Kako izbrati pravi modni nakit

Modni nakit je lahko pika na i vsake oprave ali sloga oblačenja. Pravilna izbira lahko poudari dober okus za oblačenje, napačna izbira pa pokvari še tako skrbno izbrana in draga oblačila. Ampak kako naj pri vseh raznoraznih oblikah, barvah, velikostih najdemo pravega? Čeprav je mikavno, da bi nosile čim več različnih kosov nakita hkrati, tudi tu obstajajo modne smernice in pravila, ki jih velja upoštevati, saj boste tako s svojo opravo zares zablestele. Kako torej izbrati ustrezen modni nakit, ki bo vaša oblačila povzdignil v modno opravo, za katero se bodo obračale prav vse glave?

Delikatno ali masivno

Vas mika masiven modni nakit? Zavedajte se, da ta naredi močan vtis in privlači poglede, hkrati pa lahko prevlada celotno opravo. Zaradi tega mora biti pravilno izbran, paziti pa je treba tudi pri njegovem kombiniranju. Njegova vloga je, da opravi doda nekaj teksture, barve in predvsem veliko sijaja. Ne nosite torej masivnih ogrlic ali prstanov s potiskanimi, bleščičastimi, volančkastimi ali drugače bogato okrašenimi oblačili. Malo več svobode si lahko privoščite z uhani, saj se veliki uhani dobro podajo k oblačilom z zanimivi ovratniki. Za še večji vtis lase nosite spete, saj bodo tako uhani prišli še bolj do izraza.

Po drugi strani pa je naloga delikatnega nakita ta, da v opravo vnese nekaj prefinjenega sijaja in poskrbi za bolj izbran videz. Takšen modni nakit se najbolje poda k preprostim enobarvnim oblačilom, ki so minimalistična in elegantna. Brez težav lahko hkrati nosite tudi po več kosov delikatnega nakita, saj se ta zelo lepo kombinira med seboj. Pri tem je zlato pravilo le, da naj bodo kosi preprosti, da ne prevladajo celotne oprave.

Z izbiro barve lahko ponovno vplivate na dramatičnost videza. Barve modnega nakita izberite glede na barvno oblačil – če želite v opravo vnesti več dramatičnosti, potem izberite kontrastne barve. Če želite, da je nakit le manjši poudarek, potem izberite harmonične barve. Da vaša oprava ne bo preveč kaotična, se omejite na največ tri barve hkrati. Tako s svojo izbiro zagotovo ne boste zgrešile.

Izberite pravo vrsto nakita

Poznamo več vrst modnega nakita, ki različno poudarijo različne oprave. Klasičen nakit so biseri in diamanti, ki se dobro podajo k bolj preprostim krojem oblačil. K takšnim krojem se čudovito poda tudi glamurozen nakit, kot so viseči uhani, masivne ogrlice, ovratniki, veliki prstani in podobno. Vsekakor pa naj vaš modni nakit oprave ne prevlada, ampak predvsem poudari oblačila in v videz vnese nekaj sijaja, barve in igrivosti.

V isti kategoriji: