senčila za avto

Senčila za avto so vedno koristna

Notranjost avtomobila se predvsem v poletnem času lahko zelo hitro segreje. Kabina vozila zadrži zelo veliko količino vročine, kar pa je v resnici zelo nezdravo in celo nevarno. V avtu se zaradi tega lahko stopi plastika, poškoduje določena elektronika, barva usnja zbledi in še bi lahko naštevali.

Daleč najučinkovitejša rešitev za vročino v vozilu so senčila za avto. Zlasti priljubljena so tipska avtomobilska senčila, ki prednjačijo v marsičem v primerjavi s klasično izbiro avto senčil.

Prijetnejša notranjost avta

Če je kabina v avtu preveč razgreta, to močno vpliva na udobje med vožnjo, ne nazadnje tudi na samo varnost. Vročina je še posebej nevarna za otroke in male živali. Na voljo je kar nekaj tehnologij za avto, ki lahko učinkovito zmanjšujejo vpliv žarkov sonca na vozilo. A večina med njimi ima na žalost omejeno učinkovitost.

Tipska senčila za avto
Tipska senčila za avto prednjačijo v primerjavi s klasično izbiro avto senčil.

Po drugi strani pa so tipska senčila za avto res nekaj izvrstnega. So cenovno zelo dostopen način za ohranjanje notranjosti kabine hladne, prav tako drugih predelov v avtu.

Katerim vozilom so namenjeni tipski senčniki?

Eno od zelo pogostih vprašanj kupcev dodatkov za avto je tudi, na katera vozila se sploh lahko namestijo tipski senčniki za avto.

Tipska senčila za avto so narejena samo za določen model avta.

Tipska senčila za avto so narejena samo za določen model avta. Posledično je ključnega pomena, da izberete primernega proizvajalca in model avta. Na voljo je k sreči na stotino najrazličnejših tipskih senčil za avtomobile vseh vrst, velikosti, proizvajalcev.

Uporaba senčil za avto v zimskem času

Pa se senčila za avtomobil lahko uporabljajo tudi pozimi in ne zgolj v poletnem času? Vsekakor! Znano je, da se pozimi lahko pripeti celo več nesreč, ki so posledica zaslepljenosti voznika s svetlobo sonca.

Senčniki za avto so zato dobrodošli tudi v zimskem času.

Med vožnjo se lahko uporabijo tam, kjer lahko najbolje zaščitijo udeležence v avtu. Dobro pa je vedeti, da se jih med vožnjo ne sme uporabljati na vetrobranskem steklu ter na sovoznikovem in voznikovem predelu vrat.

Izvedbe tipskih senčnikov

Na trgu so na voljo nekatere izvedbe tipskih senčnikov za avto, ki so izdelani tako, da se lahko učinkovito pritrdijo za notranji okvir in ne na steklo.

V isti kategoriji: