Do novih poslovnih priložnosti s HR domeno

Na svetovnem spletu je naša izbrana domena izredno pomembna. Omogoča nam, da se vsem potencialnim strankam predstavimo s svojim unikatnim imenom in spletno stranjo. To je tudi glavni razlog, da podjetja investirajo veliko časa in truda v izdelavo spletne strani, digitalno oglaševanje ter izbiro primernega imena domene. Zadnje čase pa se je izkazalo, da ima Hrvaški trg izreden potencial, če razmišljamo o širitvi našega poslovanja v druge države. Prednost je tudi ta, da nam mnogi ponudniki gostovanja omogočajo, da registriramo HR domeno brez težav, kar iz udobja našega doma.

Zgodovina domene je pomembna

Vedno je dobro, da pred nakupom domene poizvemo o njeni zgodovini. To je priporočeno večinoma zato, ker lahko drugače kupimo ime, ki je bilo kaznovano s strani različnih spletnih iskalnikov. To lahko storimo na različnih portalih, ki nam bodo prikazali točen dan registracije, število lastnikov in druge informacije, ki so za nas pomembne.

HR domena pa ima veliko prednosti, da obstaja na spletu že dolgo časa. Na voljo je že več kot 26 let, kar pomeni, da jo veliki spletni iskalniki smatrajo, kot varno in zaupanja vredno. To pomeni, da:

  • Bomo lahko lažje opravili SEO optimizacijo na izbrane izdelke, storitve in ključne besede
  • Bomo višje uvrščeni v iskalnih rezultatih
  • Bodo uživali večjo mero zaupanja naključnih strank

Pravila pri registraciji HR domene

Kot pri vsaki stvari, je tudi registracija domene omejena z nekaterimi pravili. Tako moramo spoštovati sledeče omejitve:

  • Uporabljamo lahko tudi šumnike ter številke do 9
  • Možna je uporaba vezajev, vendar niso dovoljeni na začetku ali na koncu imena
  • HR domene ne morejo biti sestavljene iz samo številk

To so dosti podobna pravila, kot pri registraciji drugih imen. Priporočeno je, da kupimo domeno pri ponudniku gostovanja, kot je www.plus.hr. Temu je tako, saj imamo tako strežnik, domeno ter vse dodatne storitve, ki jih potrebujemo za registracijo HR končnice, na enem mestu.

Možnost registracije brezplačnega imena

Prednost HR domene je tudi ta, da obstaja možnost, da jo registriramo brezplačno. Vsak fizični uporabnik lahko registrira domeno, ki vsebuje kratico ali polno ime uporabnika. Za podjetja so pravilna enaka, saj lahko enako vsebujejo ime, okrajšavo ali pa začetne črke ali zlog večdelnega registriranega imena.

Obstaja tudi možnost registracije COM.HR domene, ki je plačljiva za osebne in pravne uporabnike. Idealne je za skoraj vsako dejavnost, saj vsebuje kombinacijo HR domene z COM, kar pomeni, da je izredno priročna za vsa podjetja, ki se želijo na profesionalen in učinkovit način razširiti tudi na Hrvaški trg.

V isti kategoriji: