Iskanje naziva domene je podobno iskanju imena za otroka

Odločili ste se za registracijo domene, a se nikakor ne morete odločiti za končni naziv. Naziv domene je zelo pomemben, saj odraža vaše podjetje ali dejavnost. Pravilna izbira naziva domene bo avtomatično poskrbela za to, da si jo bodo vaši obiskovalci zapomnili, da se bodo vračali in na vaši spletni strani tudi nekaj kupili.domene

Izbira domenske končnice

Registracija domene vam zagotavlja, da nihče drug ne bo mogel uporabljati vaše domene, da je vaša domena unikatna in kot taka popolnoma vaša za določeno časovno obdobje. Po preteku tega časovnega obdobja boste morali ponovno zakupiti domeno.
Končnico domene izberite previdno. V kolikor bo stran namenjena samo hrvaškim uporabnikom, potem dodajte končnico .hr, v kolikor pa želite imeti širši spekter obiskovalcev, se raje odločite za registracijo z domensko končnico .com ali .net. Pri večjih in bolj obširnih projektih se ponavadi podjetja odločijo za zakup obeh različic, tako, da poskrbijo za zavarovanje pred konkurenco in za zaščito svoje blagovne znamke.

Registracija domene

Registracija domene pomeni, da si vi kot fizična ali pravna oseba zagotovite izključni nadzor nad določeno domeno. Postopek registracije je popolnoma enostaven. Najprej se odločite za jasen in artikuliran naziv domene, ki si ga bodo vaše stranke enostavno zapomnile. Čim ste izbrali naziv domene, ga registrirate z vnosom svojih osebnih podatkov ter nato še plačate. Po zaključku transakcije in potrjenem plačilu, vam bo podjetje pri katerem ste registrirali domeno, poslalo vse podrobnosti na vaš elektronski naslov.

Posebnosti pri registraciji domene

Domeno morate registrirati za minimalno eno leto. Registracija za krajše časovno obdobje ni možna. Domene pa lahko registrirate tudi za precej daljše obdobje, torej tudi za pet ali več let. Nekateri ponudniki spletnih gostovanj vam ob zakupu domene včasih nudijo tudi možnost ugodnejšega ali celo brezplačnega spletnega gostovanja, v primeru, da bi domeno potrebovali zgolj za elektronsko pošto.

Za prebiranje e-pošte boste seveda potrebovali računalnik, ki ga lahko kupite v spletni računalniški trgovini – preberite več o tem.

V isti kategoriji: