Sijalke, ki jih skorajda ni treba menjati

LED žarnice so danes na srečo že tako izpopolnjene, da bi bila izbira kakršne koli drugačne žarnice velika napake. V naše domove namreč prinašajo številne prednosti. Še ne dolgo tega je bila njihova glavna slabost predvsem visoka cena, danes pa so zaradi vedno bolj množične uporabe postale veliko bolj cenovno dostopne. To pomeni, da si jih lahko privoščite tudi vi in izkoristite vse njihove prednosti – recimo njihovo varčnost in zelo dolgo življenjsko dobo, zaradi katere jih skorajda ni treba menjati.

LED vam omogoča daljšo življenjsko dobo

LED žarnice zdržijo veliko dlje kot klasične žarnice. To pomeni, da vam jih skorajda ne bo treba menjati oziroma boste to počeli res zelo poredko. Zato jih je pametno uporabiti pri svetilih, ki so nameščena na težje dostopnih mestih, seveda pa tudi povsod drugje. Njihova prednost namreč ni le ta, da imajo dolgo življenjsko dobo, ampak porabijo tudi manj električne energije. Zaradi tega bo z njimi vaša poraba elektrike veliko manjša, kar zagotovo odtehta tudi njihovo nekoliko višjo ceno – na dolgi rok ta sploh ni visoka, saj vam LED žarnice zlepa ne bo treba zamenjati, stroški elektrike pa bodo manjši.

Kupite kakovostne LED žarnice!

Vse naštete prednosti pa držijo le v primeru, da kupite kakovostne LED žarnice. Žal se na trgu najde veliko manj kvalitetnih modelov, ki vam jih nikakor ne priporočamo v uporabo. Četudi so ti morda zelo poceni, vam bo po nakupu kmalu postalo žal, saj se pri uporabi ne bodo obnesle. Glavni problem je predvsem v pregrevanju, zaradi česar lahko izbrana sijalka prej pregori. Manj kakovostne sijalke zato pregorijo dokaj hitro, torej se jih ne splača kupovati, ampak se bolj splača poiskati kakovostne LED žarnice, četudi te morda stanejo nekoliko več denarja. 

Moč in barva svetlobe

Pri nakupu bodite pozorni ne le na moč oziroma svetilnost izbrane LED žarnice, ampak tudi na to, kakšno svetlobo vam nudi oziroma kakšne barve je ta. Pri LED tehnologiji imate namreč na izbiro različne barve svetlobe, med katerimi lahko izberete tisto, ki vam najbolj ustreza. Pomembno je, da jo izberete glede na namen uporabe oziroma glede na to, kam boste kupljeno sijalko namestili. 

Kaj je prednost najema študentske sobe? Študentje lahko uživajo več svobode, imajo več prostora, ter tudi se učijo odgovornosti, če živijo na svojem. Preberi več …

V isti kategoriji: