Kako poteka nakup domene?

Za nakup domene je najprej potrebna njena registracija. To je poseben postopek, preko katerega lahko fizična ali pravna oseba za določeno časovno obdobje postane lastnik oziroma nosilec domene. Registracijo lahko opravite direktno na spletni strani izbranega ponudnika. Sam postopek registracije pa je sila preprost.

V preverjalniku poiščite želeno domeno

Prva stvar, ki jo boste morali storiti pri registraciji domene, je ta, da boste morali v preverjalniku domen, ki vam ga ponuja ponudnik, poiskati svojo želeno domeno. Nato jo dodate v nakupovalno košarico in zaključite naročilo. Vaša izbrana domena pa bo registrirana takoj, ko bo sistem zabeležil vašo transakcijo za nakup domene.

Obvestilo v poštnem nabiralniku

Ko bo vaša domena registrirana, boste o tem tudi ustrezno obveščeni. Ponudnik domene vas bo o vsen podrobnostih obvestil na vaš elektronski naslov, ki ste ga ob registraciji navedli.

Nakup domene za določen čas

Minimalno obdobje registracije vaše domene znaša 1 leto. Ko je vaša domena končno registrirana, je dobro, da ste seznanjeni tudi s tem, da vaše registracije domene ne morete več stornirati oziroma kako drugače prekiniti.

Če domene ne bi želeli več uporabljati, jo lahko naslednje leto prepustite poteku. To v praksi pomeni, da vaša domena ponovno postane na voljo za registracijo.

Nakup domene oziroma njena registracija pa ne more biti registrirana za manj kot leto dni. Lahko pa jo registrirate za daljše obdobje. Večina domen vam omogoča, da jih lahko registrirate za 10 let. Med temi domenami so na primer domena .com, .net, .org in .eu. Nekatere od domen lahko registrirate za dobo do največ pet let. Taka domena je na primer domena .si.

Nakup domene za e-pošto

Nekateri med vami bi domeno potrebovali samo za e-pošto. V takem primeru je dobro, da se zavedate, da boste potrebovali tudi paket gostovanja. Razlog za to je povezan s prostorom na strežniku. Tudi vaša e-pošta mora namreč biti nekje shranjena, dokler je ne preberete.

Če nakup domene potrebujete samo zaradi uporabe e-pošte, vam številni ponudniki ponujajo zakup cenovno najbolj ugodnih paketov, ki vam bodo povsem zadostovali za vašo rabo. Za več informacij se lahko s ponudniki domen povežete tudi preko telefonskega pogovora ali preko e-pošte.

Kako poteka strokovno popravilo stekla telefona? Pred menjava stekla ali ekrana na telefonu je potrebno vedeti osnovne informacije o telefonu ali tablici in narediti kratek pregled. Preberi več …

V isti kategoriji: