Vrste kegeratorjev

Obstajajo štiri glavne vrste kegeratorjev: mini kegeratorji, domači kegeratorji polne velikosti, komercialni kegeratorji in zunanji kegeratorji.

Mini kegeratorji

Mini kegeratorji so najprimernejši za shranjevanje piva z omejenim prostorom in se lahko uporabijo dva do štirikrat.

Domači kegeratorji polne velikosti

Domači kegerator polne velikosti je razdeljevalnik piva, ki lahko hrani vse do standardnih sodčkov (ali pol soda), ponavadi v prostostoječem hladilniku (čeprav so na voljo tudi vgrajeni ali podpultni modeli). Primer domačega kegeratorja je Versonel VSL 155 TDSS.

Kegerator je opremljen z jeklenko ogljikovega dioksida (CO2) in spojko za pivo.

Komercialni kegeratorji

Komercialni kegeratorji so podobni domačim kegeratorjem, vendar so izdelani tako, da ustrezajo standardom kakovosti. Številni modeli so izdelani za prostostoječo ali vgrajeno / podpultno instalacijo, ki ponuja rešitev za tiste, ki želijo vgraditi sistem točilnega piva v standardne višine. Komercialni kegeratorji lahko hranijo standardne sode (pol soda), četrt soda (polovična velikost ali poni) ali mini sodčke (5 litrov).

Zunanji kegeratorji

Zunanji kegeratorji so razdeljevalniki piva, posebej zasnovani za uporabo na prostem. Nekateri modeli bodo delovali pri temperaturah od 7 do 35 stopinj Celzija.

Zunanji kegeratorji so idealni za tiste, ki želijo pivo hraniti na hladnem v območjih nad 30 ali pod 10 stopinj Celzija. Še posebej so odlični za garaže, kleti ali terase.

Katere so različne vrste sodčkov?

Pri izbiri pravega kegeratorja se boste morda želeli seznaniti z različnimi vrstami sodčkov, ki so na voljo.

Dva najpogostejša tipa v Združenih državah sta:

Standardni (pol soda):

To je tisto, kar večini ljudi pade na pamet, ko pomislijo na sodček. Standardni sodčki so običajno visoki 58 cm in v premer merijo 41 cm, ter tehtajo približno 73 kilogramov, ko so polni.

Pol soda ima približno 58,67 litrov (124 ameriških pintov) ali približno 165 0,33l kozarcev piva. Kegeratorji polne velikosti so oblikovani tako, da hranijo standardni sodček.

Četrt soda:

Obstajata dve različni vrsti. Ena je polovica višine, vendar enakega premera kot standardni sodček. Medtem ko je druga enake višine, vendar ima manjši premer. Obe hranita enako količino piva, vendar zavzemata različno količino prostora.

Takšen sodček je znan tudi pod imenom »poni«. Ima približno polovico kapacitete standardnega sodčka. V višino meri okoli 33 cm, v premer 41 cm in tehta približno 39 kilogramov, ko je poln. Vsebuje 29 litrov, kar je enaka količina kot 82 pločevink piva ali 62 kozarcev.

V isti kategoriji: