Razvlaževalec zraka omogoča kakovosten zrak v prostorih

Na stenah številnih domov in drugih objektih se pogosto pričnejo pojavljati nezaželeni vlažni madeži in ponekod celo plesen. S tem je močno ogrožena tudi sama kakovost bivanja. V takem primeru je dobra rešitev kakovosten razvlaževalec zraka.

Tovrstna naprava vam bo omogočila kakovosten zrak v vašem domu ali katerem koli drugem objektu. To je torej še kako zelo pomembno za popolnoma nemoteno in tudi prijetno bivanje ter opravljanje različnih del. Če je v vaših prostorih prisoten slab zrak , to lahko zelo negativno vpliva na počutje in ne nazadnje tudi na storilnost. Takšno stanje lahko celo pripelje do akutnega obolenja dihal.

Odločitev za nakup razvlaževalca zraka

Verjetno veste, da je idealna vlažnost v prostoru približno 50 %, optimalna pa naj bi bila torej nekje med 40 % in 60 %. Če je, na primer, vlažnost v vaših prostorih večja od 80 %, to povzroča plesen, ki je zelo škodljiva za zdravje.

Visoko kakovostni razvlaževalec zraka

In kako plesen izgleda na prvi pogled? Na stenah se kaže kot majhne črne pikice. Če ob tem ne boste ukrepali, se bodo pikice samo še razširile. V primeru pojava črnih madežev oziroma pikic na stenah je skrajni čas za odločitev nakupa razvlaževalca zraka.

Delovanje razvlaževalcev zraka

Razvlaževalec zraka deluje na način, da iz okolice nase vežejo vodo. Ko je posoda, ki jo razvlaževalec vključuje, polna, jo je treba izprazniti. Na drugi strani naprave se razvlaženi zrak vrne nazaj v prostor.

Zrak pri višji temperaturi lahko sprejme več vlage v primerjavi z nižjimi. Razvlaževalec zraka to seveda dobro izkoristi, ker zrak hladi.

Oblike in velikosti razvlaževalcev
Na trgu vam je na voljo razvlaževalec zraka v številnih velikostih in oblikah. Pri nakupu je najbolje, da predvsem upoštevate mere svojega doma oziroma prostora, v katerem je največ vlage, na primer v kopalnici.
Ko boste napravo kupili, bodite pozorni tudi na navodila proizvajalca, ki jih boste našli v paketu. Nekateri napotki so pri uporabi ključni, zato jih je treba res temeljito upoštevati.

V isti kategoriji: