Navodila za polnjenje kartuše Canon

Canonova linija novejših tiskalnikov ponuja večnamenske pisarniške tiskalne naprave, ki poleg običajne tehnologije tiskanja nudijo tudi možnost tiskanja vrhunskih fotografij. Zaradi naprednejše tehnologije tiskanja, se mnogo uporabnikov sprašuje, ali je polnjenje tonerja bolj kompleksno opravilo, kot so ga bili navajeni pri starejših modelih tiskalnikov. 

Polnjenje kartuše Canon je enostavno opravilo, ki ne zahteva posebnega znanja, zato ga lahko opravi vsak, ki želi prazen toner ponovno napolniti s črnilom. Da bi delo v podjetju potekalo nemoteno, brez nepotrebnih zastojev pri tiskanju, je dobro imeti nekaj polnih tonerjev na zalogi. Če pa se podjetje odloči, da želi privarčevati nekaj denarja in poleg tega zmanjšati porabo plastične embalaže, tedaj so mu na voljo tudi obnovljivi tonerji, kjer v rabljeno prazno plastično embalažo dolijemo potrebno količino črnila. 

Predpriprava na polnjenje tonerja s črnilom 

Če želimo kartuše Canon napolniti s črnilom za tiskalnik, moramo rabljeni prazni toner najprej položiti na krpo ali papirnato brisačo, zato da bi material zadržal morebitno razlitje črnila. Da si ne bi umazali prstov, lahko uporabimo plastične rokavice. Oznaka na kaseti za tiskanje mora biti obrnjena navzgor. Ko bomo odlepili nalepko na tonerju, bomo videli manjšo luknjo. 

Nadaljnji postopek polnjenja kartuše za tiskalnik Canon zajema uporabo orodja, s pomočjo katerega razširimo oziroma izvrtamo za palec veliko luknjo v tonerju. Pri tem lahko uporabimo izvijač ali kateri drug predmet, s katerim bomo lahko predrli plastični material. 

Polnjenje tonerja za tiskalnik s plastično brizgo 

Po predrtju plastične embalaže na kaseti za tiskalnik, moramo nato plastično brizgo napolniti s približno 15 mililitrov črnega črnila. Nato plastično brizgo vstavimo v izvrtano luknjo na tonerju, kjer v notranjost embalaže počasi izpraznimo tekoče črnilo. Nato nalepko namestimo oziroma prilepimo nazaj na kaseto za tiskalnik. Preverimo, ali je na embalaži ostal kakšen madež črnila. 

S črnilom napolnjen toner nato pravilno vložimo v tiskalnik. Pri tem sledimo navodilom proizvajalca Canon, zato da bo kaseta za tiskanje ustrezno poravnana. Specializirana spletna trgovina za prodajo tonerjev na strani toner123.si nudi kakovostna črnila in tiskarski prah za polnjenje kartuše Canon. Črnila so primerna za vse modele tiskalnikov istega proizvajalca, ne glede na to, ali gre za originalne, kompatibilne ali obnovljive tonerje. 

V isti kategoriji: