napredni namakalni sistem

Napredna tehnologija za zalivanje manjših in večjih zelenih površin

Oskrbovanje zelenih površin različnih velikosti je lahko dokaj zahtevno opravilo. Če zalivamo ročno, se lahko močno zamudimo, saj je potrebno enakomerno razpodeliti vodo na vse kotičke travnika. Današnji namakalni sistemi so veliko boljša rešitev za oskrbovanje travnikov vseh velikosti. Lahko jih nastavimo, da delujejo samodejno. Tako prihranimo čas, finančna sredstva in veliko količino vode. Obenem pa se ne bomo izpostavljali vetru, močnim UV žarkom in raznih fizičnim naporom, ki so potrebni pri zalivanju travnika na roko. Omenjen sistem je mogoče tudi uporabiti za oskrbo dreves, rož, zelenjave, grmičkov in drugih rastlin.

Samodejno delujoči namakalni sistemi nam prihranijo veliko časa z zalivanjem

Oskrba kakršnekoli površine z vodo je dolgotrajna naloga, ki od nas zahteva veliko mero natančnosti. To še posebej velja za zalivanje rož in drugih bolj občutljivih rastlin, kjer je potrebna zmerna mera previdnosti in natančnosti. Tako lahko porabimo veliko časa, ki bi ga bolj učinkovito porabili za obrezovanje dreves, odstranjevanje plevela, oskrbo zelenjavnih rastlin in podobno. 

napredni namakalni sistemi
Oskrba kakršnekoli površine z vodo je dolgotrajna naloga, ki od nas zahteva veliko mero natančnosti.

Današnji napredni namakalni sistemi so narejeni tako, da potrebujejo zelo malo vzdrževanja. Z vodo lahko oskrbijo večje ali manjše zelene površine. Mogoče jih je tudi nastaviti tako, da uspešno dostavijo vnaprej izmerjeno količino vode v določen del naše zelenice, vrta ali druge obdelovalne površine. Zato so primerni za bolj in manj občutljive rastline, kot tudi drevesa.

Preprečevanje rasti plevela

Rast plevela je nedvomno težava s katero se prej ali slej spopade vsak lastnik vrta, travnika in tudi večjih ter manjših kmetijsko obdelovalnih površin. Vsaka vrsta plevela ni škodljiva, vendar hitro prične odvzemati hranilne surovine v zemlji, vodo ter sončno svetlobo rastlinam, ki jih gojimo.

Vpogled v 100 akrov veliko koruzno polje opremljeno s kapljičnim namakalnim sistemom.

Preberite si več v članku https://www.centralno-ogrevanje.com/napredna-tehnologija-za-zalivanje-manjsih-in-vecjih-zelenih-povrsin/

V isti kategoriji: