Snežne verige za vaš avto

Vsi vemo, kaj so to snežne verige. A tisti, ki se s svojim avtom vozite le po mestu in po avtocesti, jih morda še nikoli niste namestili na njegova kolesa. Vsi tisti, ki živite izven mest, tam, kjer pluženje ceste ni tako hitro kot drugje, ali pa radi tudi pozimi preživljate svoj čas v naravi – na smučeh, sankah, krpljah ali v pohodnih čevljih – se vam je verjetno že zgodilo, da ste pomislili, da bi bilo v avtu dobro imeti tudi verige oziroma ste jih celo že uporabili…

Zimske razmere na cesti

Ko pride zima, se spremenijo tudi razmere na cesti. Prav zato v našem podnebnem pasu velja, da je obvezna zamenjava letnih pnevmatik za zimske, hkrati pa je priporočljivo v avto namestiti tudi drugo zimsko opremo – k tej spadajo tudi snežne verige, poleg njih pa je v avtomobilu dobro imeti še manjšo zložljivo lopato za sneg, toplo deko, s katero se bomo greli, če naš avto obtiči v snegu, hkrati pa vam bo prav prišlo tudi strgalo za led in še nekateri drugi snežni pripomočki.

Kako namestiti snežne verige?

Da, še nekaj je zelo pomembno: če v avtu s seboj vozite verige za sneg (http://www.withcar.si/ponudba/snezne-verige), je zelo dobro, če tudi veste, kako se jih namesti, saj vam v nasprotnem primeru ne bodo prav nič pomagale. Namestitev verig sicer ni težka, je pa pomembno, da so nameščene pravilno in da postopek namestitve vsaj v teoriji čim bolj obvladate.

snezne-verige2

V nasprotnem primeru boste na mestu samem, po možnosti v mrazu, na zasneženem ali poledenelem cestišču, morda celo ponoči, ko si boste lahko svetili le z baterijo, za namestitev verig porabili precej časa, predvsem pa živcev.

Da se vam to ne bi zgodilo, vam priporočamo, da si že ob nakupu verig takoj pogledate kakšen filmček na to temo. Vtipkajte ustrezne ključne besede na kanal Youtube, ki se ga da priročno uporabiti ne le za zabavo, ampak tudi za to, da se kaj novega naučimo.

Videli boste, da namestitev verig ni težka in da je še kako prav, da jih imate v prtljažniku. Če pa jih boste kdaj potrebovali, boste kar se da najbolj pripravljeni na to in boste lahko tudi v slabih vremenskih pogojih vozili varno in prispeli na cilj.

Če ste na motorju, vam bodo prav prišle motoristične rokavice, seveda pa so določene izvedbe rokavic zanimive tudi za vožnjo avtomobila.

V isti kategoriji: