Zakaj je uporaba pokrivala za motor pomembna?

Pokrivalo za motor je pomemben del motoristične opreme, saj je njegova naloga v varovanju zunanjega dela motornega kolesa pred škodljivimi zunanjimi vplivi. Motoristi velikokrat kar preskočijo nakup te motoristične opreme, ker menijo, da je ne potrebujejo. Ko pa se, zaradi določenih zunanjih vremenskih in ostalih vplivov, na kolesu dogodi praska, poškodba ali kaj drugega, tedaj se začno zavedati, da nakup pregrinjala predstavlja dobro izbiro.

Nenazadnje motoristi tudi ugotovijo, da so cerade za zaščito motociklov tudi cenovno ugodne in zato ne predstavljajo večjega finančnega vložka. Poleg tega pa so enostavne za shranjevanje, saj ne potrebujejo veliko dodatnega prostora.

Motoristična oprema ohranja barvo na kolesu

Motocikli so na svoji poti velikokrat podvrženi težkim pogojem, kot so visoka temperatura, močni sončni žarki, blato, prah in visoke hitrosti. Motoristi med vožnjo na te pogoje ne morejo bistveno vplivati, lahko pa svojemu kolesu privoščijo počitek, medtem ko so v mirovanju. Če bi svoje kolo parkirali na neposredni sončni svetlobi ali na dežju in mu pri tem ne nudili ustrezne zaščite, tedaj bo barva na površini kolesa začela postopoma izginjati.

Izginjanje barve je sicer akumulativen proces, kateri se ne zgodi čez noč, vendar ob dolgotrajni neuporabi ustrezne zaščite, se zagotovo začne spreminjati tudi barva na motociklu. Da bi motoristi ta proces izginjanja barve preprečili, morajo uporabiti pokrivalo za motor.

Pregrinjalo za zaščito kolesa preprečuje vdor prašnih delcev

Pranje kolesa z vodo je sicer pomembno, ne samo zaradi čistoče, temveč tudi zaradi učinkovitosti. Pri tem pa je vseeno pomembno preprečiti, da bi veliki prašni delci ležali na kolesu, še posebej v bližini samega stroja v motociklu in pripadajočih električnih cevi.

Če se je prah na kolesu že polegel, mi pa motocikel istočasno čistimo z vodo, tedaj bo ta zmes vode in praha negativno vplivala na občutljive dele kolesa, kot so na primer razne cevi, zavore in verige. Pokrivalo bo motor zaščitilo pred vdorom prašnih delcev in pri tem  pripomoglo k temu, da bo pranje z vodo potekalo bolj gladko in da pri tem ne bo prihajalo do obremenitev na določenih delih kolesa.

Navzven senčniki za avto izgledajo elegantno, hkrati pa dovoljujeo dovolj intimnosti, da izgleda kot, da je vozilo zatemnjeno s folijo. Preberi več …

V isti kategoriji: