Gležnarji s peto tudi za ekstra formalne priložnosti

Jesen in zima zahtevata nekoliko drugačno vrsto obutve, za katero je značilno, da je v primerjavi s spomladansko in poletno precej bolj zaprta, kar pa še zdaleč ne pomeni, da se v njej ne morete počutiti dovolj lahkotno in udobno.

Za hladnejši letni čas so nasploh zelo priljubljeni gležnarji – tako za ženske kot za moške. Ženske lahko izbirajo med različnimi velikostmi pet. Tisti s peto so za uporabo morda nekoliko bolj zahtevni, a vešče dame se lahko z njimi udobno sprehajajo tudi skozi ves dan.

Višina pet pri gležnarjih je odvisna tudi od namena uporabe

Gležnarji so torej na voljo v različnih tipih. Ti se med seboj razlikujejo tudi po višini pet. Nizki čevlji so zagotovo najbolj praktična izbira in so zelo vsestransko uporabni. Dobro se kombinirajo skoraj z vsemi kosi oblačil, a je treba paziti tudi na barvno kombinacijo. Če so vaša oblačila precej pisana, so gležnarji v nevtralnem tonu najboljša izbira, na primer v črni, beli ali pa bež barvi.

Po drugi strani pa imajo prav posebno mesto gležnarji s peto. Ti so pogosto del garderobnih omar žensk, ki se pogosto udeležujejo kakšnih bolj formalnih srečanj. Tudi ta tip jesenskega oziroma zimskega obuvala se dobro kombinira s številnimi oblačili.

Hoja v visokih petah

Omenili smo, da so gležnarji s peto precej bolj primerna izbira zimske obutve za vse dame, ki so vajene hoje z višjimi obuvali. Kljub temu pa je peta pri kakovostnem čevlju zasnovana tako, da se takšnega obuvala kaj hitro navadijo tudi manj vešče dame.

Kljub temu pa gležnarji s peto morda niso ravno najbolj posrečena izbira za hojo v visokem snegu. Tedaj se je veliko bolje obuti v čevlje z nizko peto, v bulerje ali pa v piščančke.

Velika izbira gležnarjev z različno visoko peto

Če smo še ne tako dolgo nazaj primerno jesensko in zimsko obutev iskali po vseh možnih večjih centrih s specializiranimi trgovinami z obutvijo, dandanes lahko kakovostno obutev za hladne dni naročamo kar po spletu.

Priznana spletna prodajalna z obutvijo vam ponuja različne tipe zimske obutve, med katerimi izstopajo tudi gležnarji z različno visoko peto.

V isti kategoriji: