Razkošne vrtne mize na vaših terasah

Ob besedi miza najprej pomislimo na kuhinjo in na številne zadeve, ki jih lahko postavljamo nanjo. Vsekakor mnogi med vami pomislite tudi na druženje s svojimi najbližjimi. Miza pa ne sodi samo v kuhinjo, temveč jo lahko postavljamo še v številne druge notranje in tudi zunanje prostore. Če imate doma večji vrt ali teraso, potem so tudi taka mesta zelo privlačna zanjo.

Številni ljudje si v poletnem času in tudi drugih toplejših obdobjih v zunanje prostore postavijo celotni nabor vrtnega pohištva, med katerim pomembnejšo vlogo zavzemajo tudi vrtne mize. Na trgu lahko izbirate med klasičnimi, enostavnimi mizami ali takimi, ki so razkošne in spominjajo na te, ki jih imamo postavljene v notranjih prostorih. Vsekakor pa ne morejo biti narejene iz povsem istih materialov, saj so zunanje razmere precej drugačne od notranjih.  

V nadaljevanju vam bomo zaupali, na kaj morate biti še posebej pozorni, če nakupujete vrtno mizo in ostalo pohištvo, ki ga boste postavili na teraso ali na drugo primerno zunanje mesto, kjer se boste v toplejših dneh veliko bolje počutili kot v notranjih prostorih.

Od česa je odvisna velikost vrtnega pohištva?

V prvi vrsti se bomo zagotovo ozirali na to, koliko prostora imamo na terasi oziroma na vrtu in koliko ga lahko porabimo za postavitev kakovostnega pohištva. V nadaljevanju pa je pomemben dejavnik tudi ta, koliko ljudi v povprečju bi tako pohištvo uporabljalo naenkrat.

https://www.youtube.com/watch?v=nxtYjFxOdm8

Če je zunanjega prostora za opremljanje s pohištvom dovolj in nas je v družini kar nekaj, potem si lahko kupimo veliko razkošno vrtno mizo, okoli nje pa postavimo primerno število stolov. Če je zunanjega prostora manj, nas pa je še vedno kar nekaj, moramo paziti pri obliki mize. Na trgu lahko izbiramo med kvadratnimi, pravokotnimi, ovalnimi in tudi okroglimi mizami. Prodajalci naj vam svetujejo, katera oblika je najprimernejša za vaše razmere.

Mize za vrt po naročilu

Ne glede na to, da nam trg ponuja toliko različnih kosov vrtnega pohištva, pa se ljudje še vedno odločajo za pohištvo, ki jim ga proizvajalci izdelajo po njihovih željah in merah. Predvsem je to priljubljeno pri naročanju miz. Samo uporabniki vrtnih miz najbolje vedo, kako veliko in kakšne oblike mize bi radi imeli.

V isti kategoriji: