Uredite si svoje mesto za delo

Pisalna miza je pomemben del pisarne, saj vam omogoča, da imate svoj prostor, kjer lahko opravljate delo. Večinoma se podjetja orientirajo na poenostavljanje, morda tudi gledano skozi cene in tako so največkrat v pisarnah kar pulti, na njih pa računalniki in kupi papirjev. A pisalna miza bi morala biti veliko več, kot samo lesena plošča, s štirimi nogami.

Vse več je praktičnih rešitev

Pohištvena industrija vsako leto ponuja več različnih rešitev. Te so predstavljene na spletu, v videjih na Youtube kanalih, na različnih spletnih straneh, v televizijskih oddajah in seveda na sejmih pohištva. Ti so še vedno zelo obiskani, kar je tudi logično, saj s pohištvom ves čas živimo in ga je zato potrebno skrbno kupovati in tudi negovati, da nam bo dolgo služilo.
Med pohištvo pa sodijo tudi pisalne mize (akron.si). Pisalna miza se je v zadnjih letih večkrat korenito spremenila. Kmalu zatem, ko so se pojavili hišni računalniki v večjem obsegu in skoraj že v vsakem domu, so pričeli izdelovati takšne mize, da se je naprimer za tipkovnico izvleklo dodatno polico, za zaslon smo imeli nekakšen nastavek, ki ga je dvignil in podobno. Več ali so se skoraj vse te možnosti izkazale za precej ponesrečene, razlog pa je ta, da so se tudi računalniki skozi čas spreminjali. Uporabnik si torej po nakupu večjega tiskalnika tako ni mogel kupiti spet nove mize. Pisalna miza je pač ostala takšna kot je, da pa bi se z napravami prilagajali velikosti posameznih računalniških komponent, bi bila pa tudi prvovrstna neumnost.

Izberite kako boste izgledali pred gosti

Tudi to je bil eden od razlogov, da so marsikje celoten sistem poenostavili na nivo ene deske, na katero se postavi vsa ker se lahko, seveda dokler ne zmanjka prostora. Pisalna miza je pomembna, zato naj bo tudi urejena. Če imate v pisarni goste, boste z njo pokazali kako ste urejeni, natančni in podobno. Nekaterim gostom bo vaša ararhija všeč, drugim pa ne. Odločitev o tem ali boste zanje pospravili prostor ali ga ne boste, je seveda vaša. Na koncu koncev pa lahko že sama izbira materialov naredi ogromno razliko. Tako v teži mize, kot tudi v izgledu. Vrsta lesa, sijaj, obdelava in podobno – vse to lahko naredi konkreten vtis na vaše obiskovalce.
Pisalna miza pa se ne kupuje kot samostojen element, ampak pazite, da se bodo k njej lepo prilegale tudi omare, ki bodo ob njej ali zanjo ter stol, ki ga boste uporabljali. Seveda je lahko biti pameten takole na daljavo, sploh če ni treba seči v žep, ampak bo to naredil nekdo drug, a resnica je pač ta, da je vedno treba misliti na vse in pisalna miza ni nobena izjema.

V isti kategoriji: