Popolno reševanje podatkov iz prenosnika

Tudi vi uporabljate prenosni računalnik zato, ker vas ta dejansko spremlja napoti in na terenu, ne pa zgolj zato, da prihranite nekaj prostora na svoji pisalni mizi? Potem morate poskrbeti še za nekaj: za dobro zaščito. Najprej v fizičnem smislu, kajti zagotovo je potrebna torba, ki prenosni računalnik med potjo zaščiti, še veliko bolj pa je potrebna zaščita »notranjosti«.Govorimo seveda o zaščiti na programskem nivoju, ki poskrbi, da vaš računalnik ni dovzeten za razne viruse, trojance in podobno računalniško »nesnago«, ki mu želi škoditi.
Zakaj je največkrat potrebno prav reševanje podatkov iz prenosnika?
Če prenosnik uporabljate na različnih lokacijah, se gotovo povezujete s spletom tudi preko nepreverjenih in nezavarovanih povezav, pri katerih ne morete prav dobro vedeti, ali jih ne skuša izkoristiti tudi kdo s slabimi nameni – in prav zato so prenosniki toliko bolj izpostavljeni tveganjem v primerjavi z domačimi stacionarnimi računalniki, pri katerih v splet vedno dostopamo preko dobro zaščitene domače povezave.

reševanje podatkov iz prenosnika

Kako poskrbeti za varnost?

Da reševanje podatkov iz prenosnika ne bo nadloga, ki je potrebna vedno znova, se je treba zavedati, da je ta še posebej izpostavljen. Na računalnik moramo namestiti zelo dobro zaščito pred virusi, po potrebi tudi plačljivo različico, imeti moramo vključen požarni zid, svoje datoteke pa moramo ves čas shranjevati na varno mesto. Kadar ste napoti in tako nimate možnosti, da bi datoteke shranili na zunanji disk, ali pa nimate primernega usb ključka, si lahko pomagate tako, da uporabljate tako imenovani oblak oziroma različne možnosti za shranjevanje in deljenje datotek na spletu – te običajno zagotavljajo veliki ponudniki, ki so tako »močni«, da si ne morejo privoščiti napak, torej vam tam datotek gotovo ne bo mogel nihče uničiti.

Ne morejo vam do živega

Kaj pa, če do nevšečnosti pride kljub temu? Potem bo potrebno za reševanje podatkov s prenosnika najeti profesionalce. Obrnite se na podjetje Kotar d.o.o., kjer poskrbijo, da ne ostanete brez svojih fotografij, videov, besedil in drugih datotek – ne glede na to, kako spretni so »hudobneži«, so namreč pri Kotarju za reševanje podatkov s prenosnika spretni še veliko bolj. Pravijo, da skorajda ni možnosti, ko podatkov s prenosnika ali klasičnega računalnika, pa tudi s strežnika, ne bi mogli rešiti, in da jim še tako zapleteni virusi ne pridejo do živega.

https://www.youtube.com/watch?v=JEEPl9eO4Bw

V isti kategoriji: