Reševanje podatkov z USB ključkov

Imate tudi vi navado, da si stvari s svojega domačega ali službenega računalnika shranjujete na USB ključek, ki ga vedno nosite s seboj? Sama si že vrsto let tako prenašam podatke med domačim in službenim računalnikom, saj ne delam vedno v pisarni, temveč pogosto tudi doma. V ta namen imam zmogljiv ključek, za trajno shranjevanje pa raje uporabljam zmogljivejši zunanji disk, kjer lahko hranim cel arhiv svojega dela, pa tudi svoj zasebni arhiv (fotografije, dokumentacijo in podobno).reševanje-podatkov
Kaj pa, kadar gre s ključkom kaj narobe? Takrat je potrebno reševanje podatkov z USB ključkov, ki sem ga že potrebovala tudi sama.
Kako lahko pri USB ključku hitro pride do težave, sem se prvič zavedla, ko je prišlo kar dvakrat v enem mesecu do fizične poškodbe mojega ključka. Prvič sem bila neprevidna in sem ga imela na mizi med kosilom, pri čemer se mi je po njem polila vroča juha. Kljub temu, da sem ga hitela obrisati, pa se je notranjost zmočila (obrnjen je bil tako, da je tekočina stekla prav v režo). Drugih pa se mi je tisti del ključka, ki ga potisnemo v USB priključek na računalniku, nekako zvil – še sama ne vem kako, a bil je fizično poškodovan in tako neuporaben.
V drugem primeru na srečo no bilo težav, saj nisem imela na ključku nobenega svežega dela, ki ga ne bi imela hkrati tudi na enem od računalnikov (službenem ali domačem), sama notranjost ključka pa tudi ni bila poškodovana, zato je z nekaj truda poskrbel za ključek moj sorodnik, ki ima nekaj smisla za elektroniko in računalništvo. V prvem primeru pa je prišlo do okvare, na ključku pa so bile informacije, ki sem jih nanj shranila pri poslovnem partnerju, zato je bilo nujno poskrbeti za reševanje podatkov z USB ključkov, za kar so poskrbeli pri podjetju Kotar.
Seveda mi je bilo precej neprijetno poklicati in ob vprašanju, ali je ključek okužen oziroma zakaj ne deluje, priznati, da sem ga polila z vročo juho. Ampak očitno so vajeni tudi takih reči, saj se mi ni nihče posmehoval. Povedali so, da običajno zelo učinkovito poskrbijo za reševanje podatkov z USB ključkov in da verjetno tudi v mojem primeru ne bo težav, saj so mnenja, da zgolj tekočina ključku ni škodila, da pa naj ga vseeno prinesem kar takoj – preden se tekočina zasuši v notranjosti. Ker je šlo res za pomembne stvari, sem bila v dobrih petnajstih minutah pri njih in predala ključek. Rekli so mi, naj kar počakam, in bodo na hitro pogledali, kaj se da storiti. Čakala sem in bila precej nervozna, nato pa sem si kmalu oddahnila, saj so mi prej kot v pol ure dostavili vse stvari, ki sem jih imela na ključku, lepo zapečene na DVDju. Ključek sicer res ni bil več uporaben, a podatki so bili na varnem.

Če imate tudi sami kdaj težavo z izgubljenimi podatki, dokumenti ali slikami, pa naj bo to na računalniku, disku ali ključku, vam podjetje Kotar vsekakor zelo priporočam, saj so pravi mojstri.

V isti kategoriji: