Kako poteka strokovno popravilo stekla telefona?

Popravilo stekla telefona opravijo strokovnjaki, saj je postopek preveč zapleten, da bi zamenjavo ekrana lahko opravili sami. Pred izbiro ustreznega serviserja se je dobro prepričati, ali podjetje nudi menjavo za vse oziroma za specifični model in blagovno znamko mobitela. 

Hkrati je pri izbiri specializiranega serviserja dobro vedeti, kakšne nadomestne dele lahko pričakujemo. Pri tem so originalni ekrani mnogo bolj trpežni in vzdržljivi kot kopije, ki sicer stanejo manj, vendar lahko z njimi pričakujemo zaplete. Pri zamenjavi ekrana je pomembno tudi to, da serviser ohrani vse podatke iz mobitela in naredi varnostno kopijo. Ob zamenjavi je pomembno tudi ohranjanje zasebnosti lastnika mobitela, zato da ne bi prišlo do zlorabe podatkov. 

Diagnostika mobitela za zamenjavo ekrana 

Poškodovan mobitel lahko nesemo v poslovalnico, nekateri ponudniki pa nudijo tudi pošiljanje po navadni pošti. Pri tem je potrebno paziti, da je naprava ustrezno zavarovana. Za čim bolj natančno popravilo stekla telefona, je najprej potrebno opraviti pregled in diagnostiko naprave. 

Tako strokovnjaki vedo, kako se menjave lotiti ter ali so pri tem kakšne posebnosti. V primeru, da serviserji opravijo diagnostiko poškodb in se nato ne odločimo za popravilo pri ponudniku, nam bodo zaračunali to storitev. Če pa se odločimo za servis, pa je diagnostika vključena v končno ceno. 

Prevzemni list in servisni rok za menjavo ekrana 

Servisno podjetje ob prevzemu naprave določi servisni rok, ki pa je odvisen od zahtevnosti poškodbe na mobitelu in dobavljivosti rezervnih delov. Običajno pa popravilo stekla telefona traja približno teden dni. Serviser ob prevzemu izda prevzemni list z unikatno številko, ki omogoča, da lahko spremljamo potek storitve zamenjave ekrana. Ob prevzemu pa podjetje ponudi tudi brezplačen nadomestni telefon, dokler mobilnik ni popravljen. 

Obvestilo za prevzem popravljenega mobilnika 

Od servisnega podjetja lahko pričakujemo klic ali SMS sporočilo, ko je naprava popravljena oziroma ko je zamenjan ekran. Specializiran servis mobilnikov in tablic na naslovu www.gizzmo.si posluje na Šmartinski 152 v Ljubljani, kjer prevzemajo poškodovane mobilnike, ki potrebujejo servis. 

Popravilo stekla telefona opravijo v petih dneh od prevzema. Nudijo tudi servis drugih napak v mobitelu, vključno s programskimi napakami. Na njihovi spletni strani pa so na voljo za nakup ovitki za telefone in zaščitna stekla, zato da bi lahko maksimalno zaščitili napravo pred poškodbami. 

V isti kategoriji: