Prodaja viličarjev s težkimi bremeni

Prodaja viličarjev in druge možnosti pri delu s težkimi bremeni

Če delamo s težkimi bremeni, vsekakor potrebujemo zmogljivo opremo, ki nam to omogoča. Sami težko dvignemo več kot nekaj deset kilogramov, že tovor na paletah pa lahko hitro preseže eno tono, da ne govorimo o kakšnih drugih bremenih. To pomeni, da bomo potrebovali zmogljiv viličar, ki nam bo omogočil dvigovanje in prestavljanje težkih bremen. Na srečo lahko najdemo zelo dobre rešitve na tem področju – prodaja viličarjev odpira mnoge možnosti, ki jih lahko izkoristimo pri svojem delu.

Seveda je treba upoštevati specifično situacijo in zahteve, ki jih postavlja delo, s katerim se pravzaprav soočamo. V nekaterih okoljih so zelo posrečeni že enostavni viličarji, ki jih upravljamo kar ročno. Prav tako pogosto povprašujemo po okretnih kompaktnih napravah, ki so primerni za razna manjša skladišča. Lahko pa bomo potrebovali zmogljiv delovni stroj za delo na terenu ali v kakšnem večjem skladišču. Potrebe se lahko precej razlikujejo, s tem pa se razlikuje tudi ponudba, ki jo ima prodaja viličarjev. Na srečo lahko računamo na to, da bomo na trgu lahko dobili ustrezno rešitev za praktično vse potrebe.

Poleg tega pa moramo za opremo tudi dobro skrbeti, da nam bo res dobro služila skozi čas. V izhodišču za kar najboljšo izkušnjo poskrbimo s premišljenim nakupom kakovostne naprave, na dolgi rok pa z vzdrževanjem in servisiranjem. Tudi to so nujne naloge, ki jih imamo pri uporabi viličarjev.

Kaj ponuja prodaja viličarjev?

Viličarji so delovni stroji, ki so dobro prilagojeni posameznim nalogam pri delu s težkimi bremeni. Glede na to, da večinoma odgovarjajo na specifične potrebe bolj ali manj zahtevnih uporabnikov, je seveda povsem razumljivo, da bomo v ponudbi našli različne izvedbe in modele za različne potrebe.

Prodaja viličarjev za logistiko
Prodaja viličarjev je nepogrešljiva za uspešno logistiko

Predvsem lahko naprave ločimo glede na zmogljivost. Na eni strani imamo precej enostavne in poceni ročne viličarje, to so običajno paletni vozički, ki jih upravljamo kar ročno. Gre za preproste naprave, ki pa se odlično obnesejo pri uporabi v praksi, še posebej v manjših skladiščih, kjer imamo opravka izključno z lažjim tovorom na paletah. Prav tako takšne vozičke uporabljamo v večjih skladiščih za lažja opravila. Prodaja viličarjev ponuja kar pestro izbiro na tem področju.

Enako velja za druge paletne viličarje. Pogosto delamo s tovorom na standardnih paletah, temu so prilagojeni mnoge naprave z običajnimi vilicami. Spet lahko pričakujemo zelo široko ponudbo, s tem da se naprave na tem področju močno razlikujejo tudi po zmogljivosti in po drugih lastnostih. Računamo lahko na to, da bomo našli pravo opcijo za vsako nalogo, če le mislimo na standardne palete.

Za kakšne posebne tovore pa prodaja viličarjev ponuja posebne rešitve. To so lahko tudi terenski modeli, teleskopski viličarji in podobne naprave. Pričakujemo lahko, da bo možno odgovoriti na vse potrebe, če le pobrskamo po ponudbi na tem področju. Že med novimi napravami imamo veliko izbire, še več pa jih najdemo, če se obrnemo tudi na trg rabljenih naprav ali pa pobrskamo po možnostih najema.

Prodaja viličarjev za skladišča
Prodaja viličarjev nudi prave rešitve za skladišča in trgovine

Prodaja viličarjev, rabljene naprave in najem

Za mnoge uporabnike je veliko bolj smiselna možnost najem viličarja. To velja za kakšno projektno delo, če potrebujemo napravo le za kratek čas. Seveda v tem primeru viličarja ne bomo kupovali, saj je to velik strošek. Vseeno potrebujemo zmogljivo napravo, ki bi jo radi sami upravljali, da bo delo kar se da učinkovito in uspešno opravljeno. Z najemom se izognemo visokim stroškom, dobimo pa odlično napravo, ki bo brezkompromisno opravila svoje delo. Pogosto lahko ponudbe za najem viličarja najdemo pri trgovcih, ki opravljajo tudi prodajo teh naprav.

Druga možnost je trg rabljene opreme, kjer bodo svoje priložnosti našli predvsem tisti, ki iščejo ugodne viličarje. Prodaja viličarjev je zelo pestra tudi na trgu rabljenih naprav, zato je to lahko odlična priložnost za poceni nakup, medtem ko so naprave še vedno zelo zmogljive in zanesljive. Tako ali tako moramo za viličar dobro skrbeti in ga redno vzdrževati, zato nakup rabljene naprave ni kakšno veliko tveganje.

Prodaja viličarjev lahko vključuje tudi servis

Običajno za servis viličarja skrbijo pogodbeni partnerji, ki prevzamejo dolgoročno vzdrževanje in morebitna popravila opreme. To je zelo pomembno, saj gre za ključne delovne stroje, na katere se pri zahtevnem in nevarnem delu močno zanašamo. Ne moremo si privoščiti kakšnih kompromisov, oprema pa nas ne sme pustiti na cedilu. Poleg tega moramo seveda slediti nekaterim predpisom, ki določajo dobro skrbi za viličarje na delovnem mestu.Tako je servis viličarja vsekakor ključno opravilo na dolgi rok. Skrbimo za to, da naprava brezhibno deluje in se nanjo lahko povsem zanesemo. Včasih to ponudbo vključuje že prodaja viličarjev, saj so med trgovci podjetja, ki opravljajo tudi servisiranje in vzdrževanje. Takšne ponudbe so najbolj praktične in se jih splača izkoristiti, če seveda poslujemo z zanesljivimi in izkušenimi strokovnjaki. Takšna podjetja opravljajo celovite preglede in redno vzdrževanje viličarjev, po potrebi pa tudi zamenjave obrabljenih delov ter razna popravila. Tako bo delovna oprema vedno povsem pripravljena na uporabo.

V isti kategoriji: