Chromecast in vaša televizija

Chromecast je majhna napravica, ki lahko vsebino z vašega mobilnega telefona ali tablice prikaže na vašem TVju. Chromecast je prvič ugledal luč sveta v letu 2014 in je bil izredno uspešno sprejet.Chromecast
Prva verzija naprave je bila 2.5 centimetrov velika in je imela samo 256kb pomnilnika – kar je zelo malo, ampak v resnici ne rabi veliko spomina saj v bistvu deluje kot nekakšna prehodna vrata od vaše mobilne naprave do vašega televizijskega sprejemnika. Se sliši preprosto? Tudi je, vendar množici še danes ni jasno, kako ta naprava sploh deluje.

Kako torej deluje Chromecast?

Nastavitve za Chromecast so zelo preproste, prav tako pa tudi njegova uporaba. V resnici zadošča televizijski sprejemnik, ki ima vsaj 1 HDMI vhod / izhod, hkrati pa mora biti naša soba (hiša, pisarna, kjerkoli ga že boste uporabljali) opremljena z brezžičnim usmerjevalnikom ali če povem natančneje, do napravice mora seči njen signal, seveda dovolj močan. Chromecast se torej enostavno priklopi na HDMI vhod v televizijskem sprejemniku in ko se preko brezžičnega signala poveže v prostoru, postane na tak način vmesnik med televizijo ter mobilnim oziroma prenosnim telefonom ali pa tabličnim računalnikom. Tudi mobilni telefon mora biti seveda povezan v brezžično Wi-Fi omrežje, preko njega pa pošlje oziroma “casta” sliko z mobilne naprave na našo televizijo.

Chromecast se spremeni

Proti koncu leta gospodovega 2015 je ameriško podjetje oziroma multi korporacija Google naznanila novo različico Chromecast naprave, ki bo prišla v treh barvah. Barve so bile določne in sicer rdeča, rumena in črna. Si lahko mislite? Pa ravno te tri. Vzete seveda iz logotipa in človek bi še pomislil, da bo napravica okrogle oblike. No, seveda, tudi to se je zgodilo. Nova različica Chromecast ima izboljšan procesor, boljšo brezžično povezavo in načeloma deluje precej hitreje. Google se je odločil za spremenjeni dizajn oziroma obliko zaradi boljše kompatibilnosti z različnimi televizijskimi sprejemniki, kajti sedaj, ko je naprava tanjša, lahko enostavneje prilagodimo njen položaj glede na televizijo oziroma za televizijo, saj dejansko za njo visi iz HDMI kabla.

Naš telefon sedaj upravlja televizijo

Ko povežemo naš telefon in Chromecast z našo televizijo lahko uporabljamo vse aplikacije oziroma programe na velikem zaslonu. Preko telefona ali tablice lahko predvajamo YouTube ali NetFlix in ostale aplikacije, ki podpirajo Chromecast napravo. Tudi aplikacije, ki niso podprte lahko “castamo” oz. predvajamo na zaslonu. Naš telefon lahko uporabimo kot klasični daljinec in nastavljamo glasnost, predvajamo glasbo in hkrati brez težav prehajamo med aplikacijami na velikem zaslonu. Tako velikega ekrana telefona niste še nikoli imeli! To vam omogoča le Chromecast.

https://www.youtube.com/watch?v=jvCab1Fw84k

V isti kategoriji: