Iz katerih materialov so izdelani vrtni stoli?

Iščete vrtne stole, vendar se sprašujete, kateri material bo za vas najprimernejši? Če je tako, boste izvedeli, kakšni so ti materiali in kakšne so njihove značilnosti.

Na voljo je veliko različnih vrst in slogov vrtnih stolov, zato je izbira pravega za vaš prostor lahko izziv.

Leseni stoli

Vrtni stoli iz lesa so lepi, vendar zahtevni. Čeprav je material seveda ustrezno zaščiten pred propadanjem, ga je treba po določenem času ponovno impregnirati. O takšni različici je vredno razmisliti zlasti v primeru nepremičnin, ki so zaključene v klasičnem in rustikalnem slogu.

Vrtni stoli iz umetnega ratana

Umetni ratan je imitacija pravega ratana. Vendar ima več praktičnih prednosti, predvsem je zelo trpežen, odpornejši na zunanje pogoje in zelo udoben za uporabo. Stoli iz umetnega ratana so tudi izjemno elegantni, zato bodo zelo zanimiv zaključni element vašega vrtnega prostora.

Kovinski vrtni stoli

Kovina je v zadnjih letih vse pogosteje uporabljen material, tako za notranjo dekoracijo kot za vrtove. Nič čudnega: videti je odlično in ga je zelo enostavno vzdrževati. Vse to zaradi zaščite, ki vključuje uporabo posebnih premazov za preprečevanje korozije. Seveda ne smete pozabiti, da takšnih stolov ne smete čistiti z agresivnimi kemikalijami ali krtačami s trdimi ščetinami, da ne poškodujete njihove strukture. Če so ti pogoji izpolnjeni, bodo kovinski vrtni stoli dobra izbira za več let.

Plastične različice

Mnogi plastične vrtne stole povezujejo s slabo kakovostjo izdelave in povprečnim dizajnom. Vendar pa danes ni nujno, da je tako. Plastika omogoča zelo zanimive okraske in vzorce, ki jih je težko dobiti iz drugih materialov. Poleg tega je plastika lahka in zelo odporna proti zunanjim dejavnikom, zato so stoli iz nje kot nalašč za vrtove.

Kot lahko vidite, ima oseba, ki se odloči za nakup vrtnih, balkonskih ali terasnih stolov, na izbiro veliko različnih možnosti glede materiala, iz katerega bodo izdelani.

V isti kategoriji: