Eko kozmetika za koži prijazno nego

Kozmetika je precej široko področje, a na splošno bi jo lahko delili glede na dva namena:Eko kozmetika1. Kozmetika za dekoracijo telesa oziroma dekorativna kozmetika, kamor spadajo predvsem ličila.
2. Kozmetika za nego telesa, torej tista, ki je veliko bolj bistvena za lep videz in zdravje, čeprav to včasih kar pozabimo.
Zdrava koža je torej osnova za lepoto in z dekorativno kozmetiko je slabo kožo z zdravstvenimi težavami in očitnimi znaki staranja precej težko »prikriti«.
Prav tako lahko kozmetiko ločimo na dva dela glede njene proizvodnje:
1. »Sintetična« kozmetika, pri kateri se uporabljajo sintetične, nenaravne sestavine.
2. Eko kozmetika oziroma naravna kozmetika, kjer je vsaj del sestavin povsem naravnega izvora, prav tako pa so tudi postopki izdelave čim bolj naravni.

Kakšna kozmetika ima najboljšo prihodnost?

Kozmetična industrija jez vse večjim poudarkom vizualni podobi ljudi zadnja desetletja v razcvetu. To so povzročili v prvi vrsti mediji, omogočilo pa na napredovanje na področju tehnologij in novih znanj v farmacevtski in kemijski industriji. Marsikatera učinkovina, ki je še pred desetletjem ali dvema niti poznali nismo, je danes nekaj povsem običajnega, prav tako pase vedno znova porajajo nove, »revolucionarne« sestavine in metode. Kot njihova protiutež se vse bolj razvija eko kozmetika, ki postaja vse bolj priljubljena zato, ker se ljudje vračamo k naravnemu in se vse bolj zavedamo, da narava ponuja bogastvo substanc, s katerimi lahko skrbimo za nego kože na povsem naraven način. Prihodnost gre torej v dve smeri: v visoko tehnološke produkte, ter v naravne oziroma eko ali bio produkte. Prvi so pogosto učinkoviti tudi s spornimi postopki, ki prinesejo instant učinke, a so za marsikoga sporni in dolgoročno zdravju škodljivi, rezultati druge pa so počasnejši, a dolgoročno sprejemljivi in učinkoviti. Enostaven primer: nega kože s karitejevim maslom bo poskrbela za zdravo in bolj mladostno kožo kot brez bege, vendar čudežev ne gre pričakovati – lahko pa se zanesemo na »polikanje« gubic z botoksom, ase pri tem sprašujemo, kako je ta v resnici škodljiv.

Eko kozmetika

Če ste tudi sami med tistimi, ki prisegajo na naravno nego in vedo, da je ta dolgoročno boljša in učinkovita (a brez čudežev), potem lahko v naših prodajalnah izbirate med precej dobro ponudbo eko proizvodov, ki pokrivajo tako dekorativno kot negovalno kozmetiko. Še zlasti se za naravo velja odločiti v primeru, da imate s kožo kakršne koli težave – te namreč pogosto povzroča tudi uporaba sintetične kozmetike, ki pri nekaterih deluje ravno obratno, kot bi morala, oziroma povzroči nevšečnosti in alergije, namesto, da bi pomagala pri ohranjanju zdravja in mladosti.

https://www.youtube.com/watch?v=nszzFAOH7x4

V isti kategoriji: