Naravni deodoranti, ki jih lahko izdelate tudi sami

Naravni deodoranti so narejen iz naravnih sestavin in so zdravju popolnoma neškodljivi. Če ste občutljivi na razne kemijske sestavine, ki jih imajo drugi deodoranti, potem so za vas zagotovo bolj primerni naravni deodoranti. Njegova zaščita je prav tako 100% in še precej bolj prijazna za vašo kožo in vam nudi svežino in prijeten vonj ravno tako skozi cel dan, kot drugi deodoranti, ki vsebujejo sintetične in zdravju neprijetne sestavine in so lahko naredijo na vaši koži kar precej škode.naravni deodorant
Ste že slišali za to, da si lahko popolnoma sami izdelate svoj naravni deodorant, ki bo ugajal vam in vaši koži? Ja res je, da si lahko deodorant izdelate kar sami in to že v nekaj minutah. Najbolj pomembno se je zavedati, da je koža naš največji in najpomembnejši organ, ki nas varuje pred zunanjimi vplivi okolja, hkrati pa iz nje izločamo tudi odvečno tekočino, kot je polt. Predno si želite sami izdelati deodorant, morate poiskati sestavine, ki ne vsebujejo nikakršnih sintetičnih pripravkov, še posebej pa ne sestavine, ki so lahko škodljive vam, živalim in okolju. Takšeni naravni deodoranti ki ne vsebujejo alkohola ali aluminija, jim boste hvaležni vse življenje, saj vam bodo negovali in ščitili vašo kožo skozi ves dan, ter tudi preprečili razvoj novih bakterij.

Za nosečnice in doječe matere so priporočeni naravni deodoranti

Najbolj pazljive pri uporabi kozmetičnih pripomočkov pa morajo biti nosečnice in doječe matere, saj je lahko vsaka kemična sestavina, ki ni naravna zdravju škodljiva za vas in vašega otroka. Še posebej pri doječih materah je pomembno, da ne uporabljajo šamponov in deodorantov, ki spremenijo vaš naravni vonj. Vaš naravni vonj je za dojenčka najbolj pomembna stvar, saj lažje navežete stik z njim in dojenček vas bo prepoznaval po vašem vonju telesa. Seveda pa vas s tem nočemo popolnoma odvrniti tudi od drugih deodorantov, ki jih ljudje uporabljajo vsakodnevno, ampak vam svetujemo le, da pred nakupom dobro preverite kakšne sestavine vsebujejo vaši deodoranti in tako boste potem brez skrbi. Tako vam svetujemo tudi za druga kozmetična sredstva, ki jih zagotovo uporabljate vsak dan na svojem telesu. Pred vsakim nakupom določene kozmetike si dobro preberite kakšne sestavine vsebuje in ali so škodljive za vas in za vašega otroka, ki ga pričakujete.

V isti kategoriji: