Kako najhitreje do spletne strani?

Bi radi imeli spletno stran, vendar vas skrbi, da se bo celoten projekt močno zavlekel? Ste morda kje slišali, da je izdelava spletne strani cenovno zelo draga storitev? Čeprav se izdelava strani vsekakor lahko zavleče, hkrati pa zanjo lahko odštejete tudi več tisoč evrov, pa niti približno ni vedno tako. Vse je odvisno od vaših želja ter od vaše pripravljenosti pri sodelovanju v izdelavi strani. Pravzaprav lahko spletno stran v celoti izdelate kar sami. Bi radi izvedeli več?spletne strani

Priskrbite si domeno in spletno gostovanje

Preden pridemo do izdelave spletne strani, moramo najprej omeniti domeno ter spletno gostovanje. Če se boste na spletu želeli predstaviti z novo spletno stranjo, boste namreč potrebovali oboje.
Najprej bo potrebno registrirati domeno. Poiščite spletno stran enega izmed številnih registrarjev in na njej registrirajte svojo domeno. Pri tem velja opozoriti, da dobro razmislite o imenu domene, saj bo to vaš spletni naslov, po katerem vas bodo uporabniki spleta prepoznali. Priporočamo vam, da na spletu poiščete tudi kakšen članek, v katerem je razloženo, kako izbrati kar najbolj ustrezno domensko končnico.
Poleg domene boste potrebovali spletno gostovanje. To je pravzaprav prostor na strežniku, na katerem bodo nameščene vse datoteke ter morebitne podatkovne baze, ki bodo sestavljale vašo spletno stran. Če boste stran postavili v slovenskem jeziku, bo daleč najbolje, da gostovanje zakupite pri domačem ponudniku. Strežnik, postavljen v Sloveniji, bo uporabnikom iz naše države spletno stran prikazoval hitreje, kar je v današnjem času zelo pomembno, saj nihče ne želi obiskovati in pregledovati počasnih spletnih strani.

Izdelajte si spletno stran kar sami

Sedaj, ko ste opravili z registracijo domene ter zakupili spletno gostovanje, pa je čas, da se lotite postavitve spletne strani. Ob zakupu gostovanja ste pridobili tudi dostop do nadzorne plošče. Vpišite se vanjo in poiščite zbirko aplikacij Softaculous. Tam izberite sistem, na katerem boste lahko postavili svojo spletno stran. Priporočamo vam sistem WordPress, na katerem danes temelji približno četrtina vseh strani na internetu. V nadzorni plošči torej izberite WordPress, izpolnite nekaj obrazcev oz. polj ter namestite sistem na svojo domeno.
Tako, na spletnem naslovu je že vidna vaša stran. Zaenkrat še z »demo« vsebino, vendar bo to zelo hitro drugače. Vpišite se v administracijo, izbrišite vzorčno vsebino, nastavite glavne nastavitve in izberite eno izmed številnih grafičnih predlog. Nato dodajte svojo vsebino ter namestite tudi nekaj vtičnikov, s katerimi boste spletni strani omogočili še dodatne funkcionalnosti. Ker je WordPress zelo enostaven za uporabo, boste osnove osvojili že v nekaj dneh.
Želite izvedeti več o gostovanju, domenah in izdelavi spletnih strani? S klikom na povezavo se vam bo odprla nova spletna stran, kjer boste našli vse pomembne informacije, veliko zanimivih člankov in uporabnih nasvetov. Vabljeni!

https://www.youtube.com/watch?v=8g5D_Ks3ago

V isti kategoriji: