Bownova terapija

Bownova terapija in kaj z njo lahko dosežete?

Bownova terapija je označena kot celostni pristop k izboljševanju delovanja organov, k lajšanju bolečin in samega počutja. Terapija temelji na spoznanju, da je osnovni vir oziroma vzrok številnih bolečih možno najti v obliki neravnovesja telesa.

Gre za izjemno nežno in povsem neinvazivno terapijo. Kljub temu pa velja za zelo močno manualno terapijo mehkega vezivnega tkiva. Ta obravnava vse telesne sisteme in vzpostavlja naravno telesno ravnovesje.

Čas trajanja Bownove terapije

Bownova terapija lahko traja različno dolgo – od 25 minut do ene ure. Čas trajanja je zlasti odvisen od tega, za kakšno vrsto težave gre pri določeni osebi. A ne glede na to, terapija omogoči poenostavljanje telesa in samozdravljenje.

Bownova terapija
Bownova terapija traja od 25 min do ene ure

Terapija je izjemno dobra alternativa splošni medicini. Sama metoda je odlično zasnovana, najbolj pomembno pa je, da so njeni učinki zelo pozitivni. Strokovnjaki posameznikom predlagajo, da izvedejo vsaj pet Bownovih terapij. Dobro pa je vedeti tudi to, da je optimalen razmik med posameznimi terapijami od pet do sedem dni.

Terapija primerna za odrasle in dojenčke

Bownova terapija je primerna tako za odrasle osebe kot tudi dojenčke. Kljub temu pa je njeno izvajanje pri dojenčkih povsem drugačno kot pri odraslih osebah. Pri dojenčkih se praviloma terapija izvaja od tri do petkrat, in to z bistveno manjšim časovnim trajanjem. Mlado telo se namreč na poteze odzove zelo hitro, obenem tudi izjemno intenzivno.

Bownova terapija za otroke

Tudi sami gibi, ki se med terapijo izvajajo pri malčkih, so zelo preprosti ter kratki. Če se pokaže, da terapija dovolj dobro pripomore k uravnovešenju mehanizmov v telesu, se seveda lahko brez težav nadaljuje. Bownova terapija na sploh velja za zelo nežno vrsto terapije in brez kakršnih koli stranskih učinkov.

Koristna priporočila po Bownovi terapiji

Dobro se je osredotočiti tudi na priporočila strokovnjakov, kako postopati po Bownovi terapiji. Pomembno se je veliko gibati, se sprehajati, piti veliko vodde, biti pripravljen na kakšne reakcije, opravljati vaje po navodilih terapevta. Pomembno je tudi to, da na obolelem delu telesa ne uporabljate ledu oziroma dela ne hladite ali nanj ne dajete kakšne toplote.

Če boste upoštevali vse omenjeno, potem pričakujte, da bo Bownova terapija še bolj učinkovita oziroma boste maksimirali njen učinek.

V isti kategoriji: