Zavarujmo svojo spletno stran

Današnji moderni splet zahteva, da uporabimo vse najnovejše tehnologije, da zavarujemo svojo spletno stran pred nepridipravi. Prva obramba pred hekerji je uporaba SSL certifikata. Ta zakodira povezavo med našo spletno stranjo in uporabniki. Tako je vsako plačilo ter ustvarjanje računov in gesel nevidno hekerjem. Poleg tega pa je to pomembni element za SEO optimizacijo. Sama namestitev certifikata ni kompleksen proces, saj to lahko naredimo na že obstoječih straneh, kot tudi novih. V vsakem primeru pa ga potrebujemo, če želimo zavarovati naše podatke in podatke naših strank.

SSL certifikat prepreči napade z lažnim predstavljanjem

Phishing ali napadi z lažnim predstavljanjem so v zadnjem času postali izredno pogosti. Tak napad poteka tako, da je nekdo ustvari identično kopijo spletne strani podjetja, ki ima veliko strank. Tako nepridipravi ukradejo podatke, kot so bančne kartice, uporabniška imena, gesla ipd. To pa lahko popolnoma ohromi ugled našega podjetja.

SSL certifikat pa prepreči phishing napade tako, da poveže fizično lokacijo našega podjetja ter domeno z SSL certifikatom. Tako bo naša stran postala overjena, ter bo imela zeleno ključavnico poleg samega URL naslova. Tako, tudi če bo kdo ustvaril identično kopijo naše strani, bodo stranke hitro ugotovile, da to ni naša stran.

SSl certifikat
Dejstvo je, da je neka mera zaupanja potrebna, da naključni obiskovalci na naši spletni strani opravijo nakup.

Večje zaupanje naših strank

Dejstvo je, da je neka mera zaupanja potrebna, da naključni obiskovalci na naši spletni strani opravijo nakup. To je možno doseči na različne načine, kot je dobro izdelana spletna stran, dobro narejena kampanja za našo blagovno znamko ipd. Neglede na kvaliteto naše strani ali njenega oglaševanja, stranke ne želijo kupovati preko spleta, če nimamo nameščenega SSL certifikata.

Če naša stran ne vsebuje omenjenega certifikata, se obiskovalcem ob obisku strani prikaže opozorilo. To opozorilo pa obvesti uporabnika, da je možno, da mu nekdo prisluškuje. To nemudoma odvrne velik delež strank od naše strani, kar pomeni, da nam bo promet močno upadel.

Boljša prepoznavnost v spletnih iskalnikih

SEO optimizacija je ključna, če želimo, da naša spletna stran konkurira drugim podjetjem. SSL certifikat pa nam bo pri tem močno pomagal. Spletni iskalniki preverijo, če naša stran uporablja omenjen certifikat, in če ga, ji dodelijo več točk. To pa pomeni, da bo naša stran višje v rezultatih iskanja na določene ključne besede.

Ohranimo skladnost z PCI standardi

PCI standardi so zelo pomembni, če želimo omogočiti našim strankam plačevanje za produkte in storitve preko naše spletne strani. PCI je mednarodna kratica za standarde varnosti plačilnih kartic. Eden izmed teh standardov, ki jih PCI določa, pa je uporaba protokola HTTPS. Ko bomo aktivirali SSL certifikat, se bo protokol povezovanja na našo spletno stran spremenil iz HTTP v HTTPS. Tako bomo lahko strankam ponudili različne načine plačevanja preko spleta.

Odlično gostovanje, zakup domen in SSL certifikat lahko zasledimo na www.domovanje.com spletnem naslovu.

V isti kategoriji: