SSL certifikat doda dodaten nivo varnosti spletni strani

SSL certifikati za večjo varnost na internetu

Moderni svetovni splet je poln nevarnosti, ki prežijo za lastniki spletnih strani kot tudi njihovimi uporabniki. Nepridipravi imajo na razpolago številna orodja, ki so namenjena kraji naših najbolj občutljivih informacij. Zato je pomembno, da zavarujemo svojo spletno stran na vse možne načine. Veliko mero varnosti nam nudijo SSL certifikat, ki so na voljo vsakemu uporabniku oziroma lastniku domene. Njihov namen je zagotavljanje privatnosti in nevidnosti informacij, ki se izmenjujejo med računalniki uporabnikov in strežnika, ki ga uporabljamo za gostovanje naše domene.

Zavarujmo občutljive informacije

Računalniki uporabljajo za komunikacijo preko spleta HTTP protokol. Ta je v uporabi že več desetletij in je do nedavnega nudil zadovoljiv nivo varnosti. Hekerji pa so sčasoma presegli njegove zmogljivosti in so razvili orodja, ki omogočajo prisluškovanje komunikaciji med obiskovalcem spletne strani in strežnikom, ki jo gostuje.

SSL certifikat spletne strani
Da ima spletna stran SSL certifikat je vidno v samem naslovu spletne strani, ki se začne z https

To jim omogoča, da ukradejo občutljive informacije, kot so uporabniški računi, gesla in bančne podatke, ne da bi jih lahko zaznali med početjem. SSL certifikat pa doda dodaten nivo varnosti naši strani, saj zaklene oziroma zakodira ves pretok informacij. Hekerji pa nimajo vpogleda v te informacije, saj si ne lastijo ključa, da bi jih odklenili.

Preprečimo phishing napade

Zadnja leta so phishing napadi izredno pogosti. Moderna orodja omogočajo nepridipravom izdelavo identične kopije naše spletne strani. S tem odvedejo naše zveste stranke na lažno spletno stran z namenom, da jih okradejo. To pa nam prinese veliko negativnega ugleda, kar ima za posledico izgubljene poslovne priložnosti in finančno izgubo sredstev. 

Kako hekerji ustvarjajo spletna mesta z lažnim predstavljanjem (pishing)

Ena izmed glavnih nalog SSL certifikata je, da overi pristnost našega podjetja in domene. To naredi tako, da fizično poveže ime domene z lokacijo našega podjetja. Pri URL naslovu v brskalniku se pojavi ključavnica zelene barve, ko nekdo obišče našo spletno stran. Če uporabnik klikne na to ključavnico, se izpiše, da je stran zavarovana in pristna. To prepreči phishing napade, saj hekerji ne morejo poustvariti varnosti in izgleda SSL certifikata.

Omogočimo plačilo z modernimi plačilnimi sredstvi

Pravila uporabe velikega števila plačilnih kartic so se v zadnjih letih močno spremenila. Industrija plačilnih kartic sedaj zahteva, da spletne strani uporabljajo SSL certifikat, če želijo uporabljati njihove storitve. Za to obstajaj tehten razlog, saj se tako prepreči veliko število kraj podatkov. 

Namestitev SSL certifikata je zelo preprosta. Opravimo jo lahko sami ali pa za pomoč zaprosimo tehnike, ki skrbijo za delovanje našega strežnika oziroma spletne strani. V vsakem primeru je omenjen certifikat priporočljivo uporabljati, ker drugače po nepotrebnem ogrožamo ugled svojega podjetja in varnost naših zvestih strank.

V isti kategoriji: