Pomembni elementi pri izdelavi spletnih strani

Pred začetkom izdelave spletne strani je ključno poskrbeti za nekaj pomembnih elementov. Brez teh elementov kvaliteta izdelava e-trgovin ni možna. Potrebujemo spletno gostovanje, spletno domeno ter vsebinski del s spletnimi besedili in slikami. Priporočljivo je, da pripravite potrebne materiale vnaprej, da bo izvajalec lahko pravilno ocenil obseg dela in zagotovil optimalen čas izdelave.

Spletna domena in gostovanje

Spletna domena je ključna za postavitev spletne trgovine. To je naslov, preko katerega bodo uporabniki dostopali do vaše spletne strani. Pomembno je, da izberete ustrezno ime za domeno. Spletna domena je povezana tudi s spletnim gostovanjem, ki je prostor na strežniku, kjer se nahaja vaša spletna stran. Kvaliteta spletnega gostovanja lahko vpliva na delovanje spletne trgovine.

Pretvorite obiskovalce v zveste stranke s kvalitetnimi spletnimi trgovinami.

Logotip

Logotip je ključni element, ki predstavlja vaše podjetje in znamko. Prav tako je pomemben za grafično podobo vaše spletne trgovine. Pred začetkom izdelave je priporočljivo zagotoviti logotip, saj bo njegov izgled vplival na oblikovanje spletne trgovine. Logotip mora ustrezno predstavljati vaše podjetje in biti v skladu z vašimi predstavami.

Vsebina na spletni trgovini

Kakovostna vsebina je ključnega pomena za uspeh spletne trgovine. Vsebina omogoča obiskovalcem, da razumejo, kaj ponujate in najdejo iskane informacije. Priprava vsebine vnaprej je zelo pomembna. Prav tako pa vsebina vpliva na optimizacijo spletnih strani in boljši prikaz med zadetki v spletnih iskalnikih. Brez ustrezno pripravljene vsebine vašo spletno trgovino ne bodo našli.

Fotografije na spletni trgovini

Kakovostne fotografije privabljajo obiskovalce, učinkovito predstavljajo vsebino in pripomorejo k preglednosti spletne trgovine. Pomembno je, da so fotografije ustrezne glede na vsebino in kontekst. Kvalitetne slike so jasne in ne zamegljene ter ustrezno optimizirane, da ne vplivajo na hitrost delovanja spletne trgovine.

Optimizacija fotografij za hitrejše nalaganje spletne strani

Ko brskate po spletu, se verjetno že kdaj zgodi, da naletite na spletno stran, ki se nalaga tako počasi, da medtem lahko mirno odidete na kavico. To se zgodi tudi meni, in ko se to zgodi, običajno zaprem stran in poiščem druge vsebine. Včasih je težava v resoluciji fotografij na spletni strani. Fotografije je potrebno optimizirati, torej prilagoditi na nižje resolucije, vendar obdržati čim boljšo kakovost. Če so fotografije prevelike resolucije, se spletna stran nalaga počasi, kar je zelo neugodno, saj veliko ljudi zapre takšno stran in ne vidijo vaše ponudbe.

Prilagajanje fotografij za spletne pasice

Morda je fotografija primerna za objavo na Facebooku, vendar to še ne pomeni, da je primerna za spletno pasico na vaši spletni strani. Te slike je potrebno dodatno obdelati in prilagoditi dimenzije, kar večina fotografov redko naredi. Zato pogosto ostajate sami s fotografijami, ki ste jih plačali, vendar ne veste, kako jih uporabiti na spletu. Fotografiranje za splet je precej posebna dejavnost, kjer vam kvaliteten oblikovalec ustrezno pripravi fotografije za vašo spletno stran. Fotografija se obdela, da je primerna za splet, optimizira se velikost in resolucija ter jo pripravi do te mere, da je primerna za sodobne spletne pasice. Če torej potrebujete kakovosten fotografski material za vašo spletno stran, poiščite strokovnjaka, ki vam bo pomagal pri tem.

V isti kategoriji: