Kaj pravzaprav pomeni gostovanje spletnih strani?

Strežnik označuje zmogljiv računalnik, ki je skozi ves čas povezan na svetovni splet, preko hitre medmrežne povezave. A ko omenjamo gostovanje na spletu, je treba biti precej bolj konkreten. Na voljo je namreč kar nekaj različnih storitev, ki so povezane s tem. To so denimo gostovanje v oblaku, namensko gostovanje, deljeno, reseller, kolokacija, VPS gostovanje.

SSL certifikati so pomemben del spletne varnosti in jih v nekaterih državah zahteva zakonodaja.

Brezplačni web hosting

Na razpolago imate tudi povsem brezplačno gostovanje spletnih strani. Zavedati pa se je treba, da vam je v tem primeru ponujeno precej manj prednosti. Tako gostovanje kot tudi domena pa vsekakor predstavljata osnovna stebra za vsako spletno stran.

Tretji steber, ki je prav tako pomemben in na katerega prav tako ne smemo pozabiti, pa je SSL certifikat.

Certificirane so tudi navadne spletne strani

Še zdaleč pa seveda ni nujno, da je certificirana spletna stran samo spletna trgovina. Prav tako imajo SSL certifikat lahko tudi povsem navadne spletne strani, pri katerih pa lastnik želi pri obiskovalcih vzbuditi tudi še večje zaupanje.

Ob vsem tem pa se slej ko prej vprašamo tudi, kateri certifikat SSL je sploh najbolj primeren za naše potrebe. Na voljo je več različnih. Pri izbiri je nujno poznati značilnosti in prednosti vseh. Le tako lahko izberemo sebi najbolj primernega.

Kako je s prihodnostjo SSL certifikatov?

Lahko rečemo, da je certifikat na spletni strani kot nekakšen pokazatelj resnosti strani, prav tako tudi verodostojnosti vsebin. Zlasti zato si brskalniki tudi v prihodnosti želijo čim več certificiranih spletnih strani.

V isti kategoriji: