Poskrbimo za nakup pravilnih barv za naš tiskalnik

Originalne izvedbe kartuš

Neglede na to, če kupujemo navadne barve za naš tiskalnik v obliki črnila ali tonerjev, lahko slej ali prej opazimo oznako OEM. To je oznaka za originalno opremo, ki se uporablja v mnogih panogah. Če kupimo kartuše z OEM oznako, to pomeni, da jih je naredil proizvajalec določenega tiskalnika. Če na embalaži piše Canon z oznako OEM, potem so to originalne kartuše za Canon tiskalnike. Za ostale proizvajalce pa velja enako pravilo.

Tonerje lahko tudi zasledimo v OEM izvedbi. Načeloma bomo za originalno opremo plačali malce več, vendar lahko koristimo mnoge prednosti, ki jih drugače nismo deležni. Te prednosti pa so:

  • Visoko-kvalitetna barva za katero jamči proizvajalec naše tiskalne naprave
  • Garancija proizvajalca
  • 100% preverjena združljivost
Kartuše
Načeloma bomo za originalno opremo plačali malce več, vendar lahko koristimo mnoge prednosti, ki jih drugače nismo deležni.

Kompatibilna oprema za naš tiskalnik

Dandanes je možno najti veliko dodatne opreme za naš tiskalnik. To pa lahko kupimo v originalni ali poprodajni izvedbi. Najbolj pogosto lahko opazimo same kartuše, ki imajo oznako kompatibilnosti z raznovrstnimi serijami tiskalnikov od določenega proizvajalca. Tem pravimo kompatibilne kartuše, ki jih lahko zasledimo v dobro založenih trgovinah, kot je www.toner123.si.

Kompatibilne izvedbe tonerjev pa je tudi možno kupiti. Kompatibilni tonerji so v dosti primerih še bolj popularni od OEM izvedb. To pa zato, saj so načeloma do 30% ali več cenejši za nakup. Ohranjanje nizkih stroškov tiskanja pa je pomembno v okoljih, kjer je tiskalnik cel dan v uporabi.

Prednosti kompatibilnih kartuš pa so:

  • Ugodna cena
  • Velikokrat je količina barve večja
  • Bolj optimalna poraba barve
  • Možnost ponovnega polnjenja

Za tonerje pa veljajo enake prednosti. Res pa je, da lahko kupimo že ponovno napolnjen toner po zelo ugodni ceni, vendar to ni priporočljivo za zahtevne uporabnike.

V isti kategoriji: