Vreče za točo ne ščitijo zgolj pred točo

Stanujemo v hiši v manjšem kraju. Ker imamo dva avtomobila, je eden od njiju (možev) vedno parkiran v garaži, moj pa stoji na dvorišču. Z možem nameravava nekoč postaviti nadstrešek, da bo avto zaščiten pred vremenom, a seveda še nisva prišla do tega – vedno je preveč drugih stroškov.pokrivalo-proti-toči Tako sva prej moj avtomobil ob črnih oblakih in napovedih toče prekrivala s starimi odejami in preprogami, da bi bil zaščiten, nato pa sva se vendarle odločila za nakup vreče za točo (vzela sva jo kar v spletni prodajalni withcar.si, od koder so nama jo dostavili na dom).
Tako kot ob nakupu vsake nove stvari, je bilo seveda tudi ob nakupu vreče za točo potrebno takoj poskrbeti za »pomerjanje«, in ker je bil petek, sva prekrivalo pustila na avtomobilu cel vikend. Na ponedeljek, ko bi morala v službo, pa sem zbolela, in tako ostala doma še nekaj dni. In ko sem avto vendarle odkrila, sem se pošteno začudila – bil je prav takšen kot pred tednom dni!

Tistim, ki imajo svoje jeklene konjičke vedno parkirane na suhem in v garaži, se to morda zdi samoumevno, sama pa sem vajena, da avto perem tudi trikrat ali včasih še večkrat na mesec. Zakaj? Ker običajno ni zaščiten, je na njem polno prahu, sledov dežnih kapljic, ptičjih iztrebkov in podobno, pa tudi polno mačjih tačk, saj se naša mačka iz neznanega razloga najraje sonči prav na pokrovu mojega avtomobila. Predvsem pa me vsako pomlad moti nekaj drugega, za karmi sedaj zaradi uporabe vreče za točo ne bo več treba skrbeti …

Pravijo, da se Slovenci večinoma slabo razumemo s svojimi sosedi, in verjetno bi bilo lahko tudi pri nas tako, pa sva se z možem raje odločila, da imava s sosedi mir in ne izpostavljava težav. To predstavljata dve veliki cipresi, ki rasteta na sosedovem dvorišču. Na videz sta lepi in zeleni, a aprila in maja, ko vse cveti, brez vidnih cvetov očitno cvetita tudi cipresi.

vreča-toča

Kadar zapiha veter, se od njiju kar zakadi, posledica pa je debela plast rumenega prahu, ki se nabira na oknih, okenskih policah, fasadi in običajno seveda tudi na avtomobilu – čeprav ga takrat operem vsak vikend, je videti rumen, namesto bel. Ampak zaradi vreče za točo moj avto po novem ostaja takšne barve, kot naj bi bil. Pranje je precej manj pogosto – in glede na to, da moram ves čas brisati okna in okenske police, pride prav, da imam vsaj tu malo odmora.
Vreče za točo torej vsekakor ne ščitijo pred točo, dežjem, ptiči in mačkami, temveč tudi pred nadležnim cvetnim prahom, zaradi česar malo za šalo, malo zares, tudi odlično pripomorejo k dobrim medsosedskim odnosom.
https://www.youtube.com/watch?v=l-NbLurUdPM

V isti kategoriji: