Izberite najboljše sedežne garniture za vaš dom

Široki ležalniki in udobna sedišča

Velike dnevne sobe potrebujejo velike in masivne sedežne garniture s širokimi ležalniki in udobnimi sedišči. Večina ljudi se na sedežno raje uleže, kot usede, zato hočejo široke ležalnike, kjer se lahko raztegnejo. Dobro je, da imajo široki ležalniki tudi masivne premične naslonske blazine s katerimi lažje najdete udoben položaj. Po želji lahko naslonske blazine tudi odstranite in povečate globino sedišča.

Vreče za sedenje
Nove vreče za sedenje so zanimive, prilagodljive in premične.

Mikrotkanina ali usnje za zofo?

Usnje je dražje, vendar je bolj obstojno in ima daljšo življenjsko dobo. Njegova pomanjkljivost je edino v tem, da je hladnejše na dotik in na njem ni tako prijetno sedeti v tanjših oblačilih. Mikrotkanina pa je težja za čiščenje, zato je priporočljiv nakup tkanine z posebno obdelavo, ki ne prepušča tekočine in prahu ter se čisti samo s čisto vodo. 

Dodatni vzglavniki in nastavljivi nasloni

Če sedežno garnituro uporabljate pretežno za sedenje, mora slednja imeti dodatne vzglavnike in nastavljive naslone. S tem pridobite dodatno oporo za vrat in glavo. V kolikor potrebujete nastavljive zaslone, izberite take modele, kjer se nasloni regulirajo po višini in glede na naklon. Tako bo sedežna nudila optimalno oporo vašemu vratu ob gledanju televizije.

Preberite si še naslednji članek: Pomembnost redne košnje naše zelene površine

Košnja trave je eno izmed nujnih in spomladi, poleti ter v zgodnji jeseni eno izmed najpogostejših opravil, ki se mu posvečajo lastniki hiš.

Namesto počivalnika izberite vreče za sedenje iz poliestra

Namesto nakupa počivalnika raje razmislite o nakupu vreče za sedenje, ki je namenjena tako sedenju kot ležanju. Nove vreče za sedenje so zanimive, prilagodljive in premične. Najbolj jih obožujejo otroci in mladostniki, saj lahko po njih skačejo, ležijo, se kotalijo in na njih celo spijo.

Kupite vrečo za sedenje za dnevno sobo in spalnico

Prednost vreč za sedenje je, da so premične in jih lahko prenašamo iz prostora v prostor. Enostavne so za čiščenje in za vzdrževanje. Njihovo polnilo so kroglice stiropora, ki so primerne tudi za sobe z alergiki, saj se na njih ne morejo razvijati pršice.

V isti kategoriji: