Razveselili smo se kotne sedežne garniture

Včasih se človek tudi preseli.kotne sedežne garnitureDoma smo precej omejeni s prostorom. Živimo v precej velikem tri sobnem stanovanju, ki je na eni strani bivalen (spalnica in otroška soba), na drugi pa bivalen (kuhinja z jedilnico ter dnevna soba). Ker gre za blok starejše gradnje, so prostori približno enako veliki, takrat na srečo še niso delali kabinetov, več so jih delali po letu 75, vsaj v Ljubljani, kar pa pomeni, da je povsod dovolj, a hkrati tudi povsod malce premalo.

Od sobe do sobe

Tako imamo spalnico ravno dovolj prostorno, morda še meter ali dva preveliko, ta prostor pa potem manjka v otroški sobi. Balkon je velik, a dnevna soba zato malce krajša in spet manjka bivalnega prostora. Poleg tega je dnevna soba postavljena tako, da je iz nje prehod v predsobo, še en v jedilnico in tretji na balkon. To pomeni, da je v prostoru troje vrat, ter še cela stena na balkon in to pobere veliko prostora, kjer ni mogoče imeti na primer omare, mize ali sedežne garniture. In tako nam je pri opremljanju ostala ena daljša stena, kamor smo seveda postavili televizijo in omarico, ter dve steni, kjer je ostal prostor za sedežno garnituro. Seveda je to morala biti kotna sedežna garnitura, saj bi navadna, torej ravna, bila enostavno predolga.
Kotna sedežna garnitura se je lepo prilegala v preostanek prostora, smo pa imeli kar nekaj težav z dobaviteljem. Kupili smo jo namreč v eni ogromni trgovini, ki je večini zelo znana, saj se na televiziji in v katalogih ves čas zelo izpostavlja. Imeli smo nekaj težav, najprej z dobavo, potem z montažo in na koncu je bila še delno polomljena, tako da smo še nekaj tednov čakali na okvarjeni kos. Sedaj nam že nekaj let dobro služi, tako da apeliram na vse, da ko si kupujete kose pohištva, pa naj bodo to kotne sedežne garniture ali pa omare za v otroško sobico, si res omislite dovolj kvalitetno robo, da vam je ne bo treba hitro menjati.

Odvoz in dovoz

Kotne sedežne garniture v resnici ni tako preprosto zamenjati, saj je potrebno vzeti v zakup demontažo obstoječe, njeno selitev, čakati na odvoz kosovnega pohištva ali se potruditi s prevozom v svoji režiji ali pa nekomu za to plačati. Včasih nam prejšnjo odpeljejo kar iz podjetja, ki nam dobavi novo, kar tudi ni slabo.
V vsakem primeru pa priporočam, da si ogledate več različnih modelov, če je mogoče se nanje tudi usedite, poglejte si iz kakega materiala so in kako se jih vzdržuje in čisti ter v kakšnih barvah so dobavljive. Pogosto je pomemben tudi čas dobave, saj nekaterih modelov nimajo na zalogi, naročila ne prihajajo ves čas in je potrebno čakati tudi po več tednov ali mesecev. Pa uspešen nakup in sedenje – ter obilo uspešnih večernih dremežev pred televizijskim ekranom.

V isti kategoriji: