Kako urediti domačo pisarno?

Bo vaša domača pisarna namenjena vodenju posla ter opravljanju različnih telefonskih pogovorov? Ali pa bo morda predstavljala le kotiček, kjer boste lahko v miru plačali račune ter si uredili urnik? V vsakem primeru si zaslužite več kot le kovinsko mizo in ustrezen stol nekje v kotu določene sobe. Pisarna, ki odseva dizajn in udobje preostalega stanovanja, je vsekakor prostor, kjer boste z veseljem postorili vse potrebno.

V nadaljevanju vam predstavljamo nekaj nasvetov za očarljivo in praktično domačo pisarno.

1. Lokacija

Po vsej verjetnosti boste v domači pisarni preživeli kar nekaj časa, zato nikar ne skoparite s prostorom. Upoštevajte tudi to, da bodo sobo po vsej verjetnosti uporabljali tudi drugi člani gospodinjstva. Če pa boste na svoj dom sprejemali tudi stranke, potem vsekakor potrebujete ločen prostor z nekaj sedeži za sestankovanja.

2. Ni pomemben le izgled, ampak tudi funkcionalnost

Pisalna miza, police, prostor za shranjevanje, … vse mora biti urejeno tako, da boste imeli stvari takoj pri roki. Pomislite tudi na to, da se mora pohištvo za domačo pisarno ujemati s preostalim pohištvom v sobi.

3. Investirajte v kakovosten stol

V njem boste namreč presedeli večje ali manjše število ur. Zato je lep, ergonomsko oblikovan stol zagotovo vreden svojega denarja. Hrbtenica vam bo še kako hvaležna!

4. Stene prepleskajte v barvi, ki vam je najljubša

Pozabite na pisarniško belo ali bež barvo. Potrebujete barvo, ki bo zagnala vaš delovni motor. Nekateri bodo posegli po svetlih, optimističnih barvah, spet drugim pa so bolj všeč zemeljski toni. Izbira je popolnoma vaša!

5. Poskrbite za razgled

Pisalno mizo postavite tja, kjer boste lahko svoj pogled spočili na čem drugem kot na dolgočasnem zidu. Idealno je, da mizo postavite k oknu, saj bo naravna svetloba kot nalašč za delo. Če te možnosti nimate, pa na steno obesite kakšno lepo sliko.

6. Uporabite pripomočke, ki delujejo domače

Naj vse, kar boste uporabljali pri delu, izraža udobje in domačnost. Poiščite privlačen lonček za pisala, trendovske blokce in samolepilne listke ter dekorativen koš za smeti. Na stene obesite kakšno motivacijsko misel. Vse to bo pripomoglo k temu, da boste delali še z večjim veseljem.

7. Izkoristite tudi vertikalni prostor

Številne domače pisarne se ne morejo ravno pohvaliti z razkošjem prostora, zato morate poskrbeti, da bo prostor učinkovito izrabljen. Na steno obesite različne poličke za shranjevanje, kjer vam bodo stvari, ki jih potrebujete, vedno na dosegu rok.

Še več idej za domačo pisarno najdete na poslovnem blogu Starbirth.si.

V isti kategoriji: