Drsna vrata so najboljša rešitev za manjše prostore

Naša družina si je uredila stanovanje v mansardi, saj so nam moževi starši odstopili podstrešje svoje hiše. Stanovanje ni veliko, polet tega pa je še veliko neuporabnih površin (kjer je strop prenizek), zato je treba vsak kvadratni meter izjemno premišljeno uporabiti.drsna-vrata
In da bi nam to kar najbolje uspelo, smo se odločili, da bomo dali izdelati pohištvo po meri. Tako zapolnimo vsak kot. Prav tako smo se odločili za vgradne omare, ki so popolne iz enakega razloga, ter za drsna vrata – povsod, tako za vrata med prostori, kot za vrata na omarah.
Za razliko od vrat, ki se odpirajo krilno, zavzamejo drsna vrata (akron.si) precej manj prostora. Nobene potrebe ni, da pustimo prostor za odpiranje navzven, saj se zgolj odrinejo vzporedno s steno oziroma omaro. In v majhnih prostorih je to še bolj praktično kot sicer. Na ta račun smo pri nas dobili dve prijetni otroški sobi za sinova. Če bi bilo treba v sobi, obe v velikosti kabineta, vstopiti skozi krilna vrata, bi ta že zadela ob pisalno mizo. Če bi bila krilna vrata tudi na omari za oblačila, pa se ta tudi odpreti ne bi dala, ker bi se vrata že zadevala v posteljo. Tako pa imata fanta vsak svojo majhno sobico, tako kot sta želela. Prostora ni v izobilju, a ker je v vsaki sobi tudi strešno okno, sta obe sobici prijetni in svetli. Predvsem pa ni nič hudega, če sta majhni, še iz enega razloga – ker je prostora tako malo, morata fanta ves čas skrbeti, da sta popolnoma pospravljeni, sicer zvečer niti spati ne moreta.
Drsna vrata imamo seveda tudi na vseh ostalih garderobnih omarah, prav tako pa tudi na veliki omari v kuhinji, ki nam služi kar namesto shrambe. Omara sega od tal do stropa, tako da lahko vanjo res spravim prav vse, kar potrebujem, da je organizacija lažja, pa imam v njej namesto predalov košarice iz kovine. Tako samo umaknem vrata in že takoj vidim, kaj je kje spravljeno. Skozi drsna vrata pridemo tudi do spalnice.
Poleg tega, da so drsna vrata praktična, pa moram priznati, da so tudi estetska. V kuhinji imam za vgradno omaro vrata, ki so porisana oziroma po celotni površini opremljena s fotografijo Pariza, mojega najljubšega mesta. Tako niso zgolj vrata, temveč hkrati tudi dekoracija doma. Pri vseh drugih drsnih vratih in vratcih pa mi je najbolj všeč to, da ni velikih kljuk. Se le drobne ploščice, ki omogočajo odpiranje, in so od daleč povsem neopazne.

Oglejmo si še kako kotne sedežne garniture polepšajo dom.

V isti kategoriji: