24 urne kontaktne leče

Tisti, ki nosite leče za korekcijo vida, se boste gotovo strinjali, da je izjemno pomembno, kakšne kontaktne leče uporabljate. Trenutno so med najbolj priljubljenimi tako imenovane 24 urne kontaktne leče, ki naj bi bile popolnoma neproblematične za nošenje. In zakaj je to tako pomembno?kontaktne-leče
ko sem sama kakšnih dvajset let nazaj pričela nositi kontaktne leče, sem imela z njimi kar nekaj težav. Materiali so bili slabši in kontaktne leče so me zelo pogosto dražile. Če sem jih vstavila zjutraj in šla z njimi v službo, sem jih morala takoj po prihodu domov odstraniti. Če jih nisem, sem imela težave – pa tudi sicer se mi je včasih zgodilo, da so se mi oči začele solziti, me peči, da se mi je zdelo, da me v njih »reže«, in sem zato leče odstranila ter si raje nadela očala. Še posebej sem imela težave, kadar sem bila nekoliko nepazljiva pri nanašanju ličil – če mi je v oči zašlo malo senčila, maskare ali pudra za kožo, se je to nekako »prijelo« na leče in me cel dan peklo.
Danes na srečo takšnih težav z lečami nimam več, uporabljam pa tako imenovane 24 urne kontaktne leče oziroma dnevne leče, s katerimi nimam nobenega dela in nobenih težav. Pri lečah, ki se uporabljajo dva tedna, mesec dni ali so celo dolgotrajne in tako primerne za uporabo leto ali dve, me namreč precej moti to, da je treba toliko paziti na to, kako z njimi ravnamo, saj lahko pomanjkanje higiene hitro pripelje tako do rahlega vnetja oči kot do resnega konjuktivitisa. 24 urne kontaktne leče pa takšnih težav ne povzročajo, saj jih ob koncu dneva enostavno zavržem in vzamem nove – dejansko so namenjene za enkratno uporabo, kar pomeni, da so temu primerne tudi po svoji ceni.
Dokler imam majhno dioptrijo in me ne mučijo še kakšne dodatne težave z vidom, so 24 urne kontaktne leče tiste, ki mi najbolj ustrezajo, seveda pa vem, da bo kasneje morda potrebno poseči po kakšnih drugih, ki so bolj kakovostne ali celo specifično prilagojene očesu, poleg tega pa seveda tudi dražje. A do takrat se ne bom obremenjevala – dokler imam svobodo, da leče vsak večer enostavno zavržem in zjutraj vzamem nove, je to odlično, saj mi prihrani kar nekaj skrbi in dela.
https://www.youtube.com/watch?v=SpUpWAjbKWU

V isti kategoriji: